Türkiye Triatlon Federasyonu, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesi’nin katkıları gerçekleştirilen 2021 Didim Triatlon yarışları ilk günü geride bıraktı.

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, ilçe protokolü üyeleri, Triatlon Federasyonu yetkilileri, hakemler, antrenörler ve yaklaşık 500’e yakın sporcunun katılımıyla, tarihi doğası ve eşsiz güzellikleri ile turizmin incisi Didim’de sosyal mesafeler ve pandemi kuralları gözetilerek gerçekleştirilen Didim Triatlon yarışları ilk gününde nefes kesen anlara sahne oldu.

Sporseverlerin heyecanla beklediği 2021 Didim Triatlonu, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya'nın startı ile Altınkum’da başladı.

Koronavirüs testleri yapılmış olan sporcular, Altınkum’da yüzme, Atatürk Bulvarı’nda Bisiklet ve Yalı Caddesi’nde koşu ile parkuru tamamlandı. Performanslarına göre milli takım seçmelerinin de yapıldığı yarışlarda, Elit Kadınlarda, 1. İpek Onaran, 2.Birsu Ulkot, 3.Ayşenur Acar, Elit Erkeklerde, 1. Emirhan Altıntaş, 2. Enes Kızılcık, 3. Muhammet Bertuğ Polatcı, Genç Kadın A, 1.Sıla Gür, 2. İlay Alsan, 3. Özlenen İpek Günad, Genç Erkek A, 1. Emir Aracı, 2. Berk Pak, 3.Mert Çolak, Genç Kadın B, 1. Nevra Başak Saatli, 2. Yasemin Özpamuk, 3.Elif Buse Karakuş, Genç Erkek B, 1.Emirhan Çakır, 2.Taha Eren Çoşgun, 3.Abdurrahman Yazıcı, Yıldız Kadınlarda, 1. Havin Duman, 2.Sude Şenduran, 3.Irmak Şereflioğlu, Yıldız Erkeklerde, 1.Barış Türkcan, 2. Arda Arıcı, 3.Andrey Yerofeyev oldu. Dereceye giren Triatletler ödüllerini Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay ve ilçe protokolünün elinden aldı.

Bu yıl Didim’de 3 kez düzenlenen Triatlon yarışlarında heyecanın dorukta olduğunu belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Ben de sporla ilgilendim sporu çok seviyorum. Triatlon Didim’in fiziki ve coğrafi yapısına oldukça uygun bir spor. Federasyonla ilk görüşmemizde, bize bu teklif edildiğinde seve seve kabul ettik. Bu pandemi ve sokağa çıkma yasağı olmasaydı, halkımızla beraber iç içe, birlikte çok daha mükemmel bir organizasyona ev sahipliği yapmış olacaktık. Tabi ki işin en önemli tarafı sağlık, önümüzdeki yıllarda sağlıkla, halkımızla birlikte nice organizasyonlar yapacağız. ” dedi.

ATABAY “HEDEFİMİZ AVRUPA ŞAMPİYONASI”

Başkan Atabay, “Burada tek hedefimiz var, federasyon başkanımızla da konuştuk. Bütün sistemimizi oturttuktan sonra hazır olduğumuzu hissettiğimiz anda federasyonumuzla beraber Avrupa şampiyonası düzenlemek istiyoruz. Hedefimiz o. Bu hedefi asla küçültmeyeceğiz. Avrupa şampiyonasını düzenleyeceğiz. Böyle bir organizasyonun Didim’de yapılmış olması bizi, Didim Halkını gururlandıracak” dedi.