Yeni yılla birlikte elektriğe mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam gelmişti.

Yapılan zamlar sonrası Aydın’da AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından kesilen yüksek tutarlı elektrik faturalarına tepki büyüyor.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkan Yardımcısı Mustafa Fatih Erkul, iş yerine Ocak ayı itibariyle gelen elektrik faturasında geçen aya göre 3 katı kadar artış yaşandığını belirtirken “İş yerime geçen ay 3.500₺ gelen elektrik faturası bu ay 8.945₺ geldi. Hayır ne yapılmak isteniyor gerçekten anlayamıyorum. Çalışmak, üretmek, insanlara iş ve aş vermek resmen cezalandırılıyor. Oysa gelişmiş ülkelerde iş yerlerine verilen elektrik, doğalgaz gibi zaruri giderlerin birim fiyatları konutlardan düşük tutulur ki istihdamın üzerindeki yük azalsın, insanlar çalışmaya teşvik edilsin. Oysa biz de çalışırsan ,üretirsen daha çok ödüyorsun ama yatırım yapmayıp paranı faize koyarsan devlet üstüne bir de kur farkını da cebine koyuveriyor. Hayret ki hayret...” ifadelerini kullandı.