Karayolları Genel Müdürlüğü, tarafından 3 Temmuz 2020’de gerçekleştirilen “Aydın-Denizli Otoyolu” ihalesine 6 şirket teklif vermişti. Aydınlı Gazeteci Hasan Kadife, 8 Temmuz 2020’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ihaleyi “FERNAS” isimli şirketin kazanacağı söylemişti. “Aydın-Denizli Otoyol” ihalesiyle ilgili sürecin sonunda ihaleyi Aydınlı Gazeteci Hasan Kadife söylediği gibi FERNAS isimli şirket kazandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada bu konuyu gündeme getirdi. Bakan Adil Karaismailoğlu’na otoyol ihalesini kazanacak firmanın önceden belli olup olmadığını soran Karaca, Aydınlı Gazeteci Hasan Kadife’nin sözlerini hatırlattı. Karaca, ihaleyi kazanacak şirketi “Hasan Kadife isimli Aydınlı gazeteci nereden biliyor?” dedi.

Gülizar Biçer Karaca’nın konuya dair yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde: Denizli-Aydın Otoyol Projesi için bende teşekkür etmeyi çok isterdim. Tabii ki otoyolun turizm merkezlerini birbirine bağlaması çok kıymetli ama sayın bakanım şunu ifade etmek isterim; defalarca iptal edilen, 3 Temmuz 2020'de ihalesi gerçekleştirilen, 6 firmanın teklif verdiği bu ihaleye ilişkin Denizli'nin ve vatandaşlarımızın çok ciddi kaygıları var. Öncelikle ihale bedeli ne kadar bunu bilmek istiyoruz. Arkasından, kilometre başına verilen garanti bedelini öğrenmek istiyoruz. Yine, kaç araçlık garanti verildi ve yapılan sözleşmenin de ayrıntılarını öğrenmek istiyoruz sayın bakan. Biz sorduğumuzda ticari sır deniyor. Sayın Bakan; bunun bedelini milletimiz ödeyecek, milletimizin cebinden çıkacak bu paraların bedelini öğrenmekte milletimizin hakkıdır. Bir de FERNAS isimli firmaya ihalenin verildiğini biliyoruz biz, yalnız merak ettiğim bir konu var; 3 Temmuz'da ihale gerçekleştiğinde Aydın'daki bir gazeteci, Hasan Kadife diyor ki; '6 firma teklif verdi ama bu ihaleyi FERNAS İnşaat kazanacak' diyor ve 28 Ağustos'ta ihaleyi FERNAS İnşaat'ın kazandığı ortaya çıkınca da diyor ki aynı gazeteci, 'Ben demedim mi 8 Temmuz'da bu ihaleyi FERNAS kazanacak'. Sayın Bakan, bu ihaleyi 3 Temmuz'da kimin kazanacağını belki de bakanlık olarak siz dahi bilmiyordunuz ama Hasan Kadife isimli Aydınlı gazeteci nereden biliyor? Ya da ihale yapılmadan kime verileceği ortaya çıkartıldı, kime verileceği anlaşıldı, biz 28 Temmuz'da sadece bir tiyatronun sonucunu mu öğrendik merak ediyorum.

(Hasan Kadife)