Aksu döneminde ev sahibi olma hayali kuran birçok kişi hayatını kaybederken, Yavuzlar İnşaat’ın devralmasıyla 20 yıl sonra yeniden ev hayali kuran varislerin de hayali suya düştü. Projede, aradan 4 yıl geçmesine rağmen yol alınamadı.

Kasım 2017'de düzenledikleri toplantı ile Aydın'da dar gelirli yüzlerce kişinin yaklaşık 20 yıllık hayalini gerçeğe dönüştüreceklerini belirten Yavuzlar İnşaat, 2018 yılının Ağustos ayında inşaatın başlayacağını 36 ay süre içinde 2021 yılı Ağustos ayında tamamlanarak mağdur kişilerin evlerine kavuşacağını açıklamıştı.

AYDIN'IN KANGREN OLMUŞ SORUNUNU ÇÖZECEĞİNİ VADETMİŞTİ

Kooperatifi devralırken Aydın'ın kangren olmuş sorununu çözeceklerini vadeden Yavuzlar İnşaat Firması'nın yetkilisi Tevfik Yavuz, “Bölgede hem Aydın, hem de Ege'ye yakışır bir mimari proje gerçekleştireceğiz. Aydın'a ekonomik ve kentsel değer katacak bir proje kazandırmak için yola çıktık” diyerek yapılacak olan projede 1500 ile 1700 konut ve 80 işyeri planlandıklarını söylemişti.

4 YILDA SADECE ARSANIN ETRAFI ÇEVRİLDİ

Aydın'ın göbeğindeki ve oldukça kıymetli olan yaklaşık 50 dönümlük proje alanı Yavuzlar İnşaat tarafından alındıktan sonra önce etrafı tellerle çevrildi. Ardından satış ve danışma ofisi kuruldu. Geride kalan 4 yıllık süreçte, hiçbir inşaat çalışması yapılamadı.