Plastik ve benzeri gibi kimyasal madde içeren ürünleri kullanmak istemeyen vatandaşlar, ahşaptan yapılan eşyalara yöneldi. Özellikle mutfak ürünlerinde kullanılan ahşap malzemeler son günlerde daha çok ilgi görmeye başladı. 
Efeler’de ahşap ürünlerin satışını yapan Burhan Cengiz, doğal ağaçtan yapılan kaşık, bardak, havan, kesim panosu gibi ev eşyalarının son günlerde daha çok tercih edilmeye başlandığını ifade etti. 
“DOĞAL ÜRÜNLERE İLGİ ARTIYOR”
Sağlık açısından bu ürünlerin uzmanlarca tavsiye edildiğini, farkındalığın artmasının da satışlara yansıdığını söyleyen Burhan Cengiz, “Tamamen doğanın ürettiği bir madde olduğu için mutfakta bu ürünlerle yemek yapmak istiyor insanlar. Bazılarının dışında vernik var ancak kullanılan iç kısmı olduğu gibi doğal. Ahşaba eskiye göre daha çok ilgi var. İnsanlar plastik ve benzeri ürünlerden uzak durmak, doğala yönelmek istiyor” dedi. 
ÇEŞİTLER ARTTI, MODERN DESENLER GELDİ 
Ahşap malzemelere olan ilginin ürün çeşitliliğini de artırdığını belirten Cengiz, “Artık ahşap ürünler daha modern görünümlü desenlerle birleşiyor ve günümüze uygun hale getiriliyor. Önceki yıllarda sadece tahta kaşık bilinirdi, her evde kullanılırdı ama şimdi ahşap birçok ürün çıktı” diye konuştu. 
TEZGAHTA EN ÇOK BARDAKLAR DİKKAT ÇEKİYOR 
Cengiz, porselen, cam bardakların yanında el yapımı ahşap bardakların da ilgi görmeye başladığını söyledi. Tanesi 15 liraya satılan bardaklar, dişbudak ve şimşir ağaçlarının dallarından işlenerek el yapımı üretiliyor.