İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı yeni genelgeye göre orta risk grubunda yer alan Aydın’da hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Aydın’ın en büyük ilçelerinden Nazilli’de 91 günlük aranın ardından sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk hafta sonunda denetimler gerçekleştirildi.

Denetime Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Mahmut Arslan, Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Reşat Oflioğlu ve çok sayıda polis katıldı.

İstasyon Meydanı’nda başlayan denetimler, şehir merkezinin genelinde devam etti. Denetim boyunca iş yeri sahipleri ve vatandaşlar kurallara uymaları konusunda uyarılırken, Uzun Çarşı’nın giriş ve çıkışında polis ekipleri tarafından HES kodu denetimi yapıldı.

Kaymakam Arısoy, denetimle ilgili basına yaptığı açıklamada, Nazilli’de yeniden kapanma olup olmayacağının vaka sayılarına bağlı olduğunu söyledi. Arısoy, “15 gün sonra ne olacağına Nazilli halkı karar verecek. Bu bakımdan herkesin kurallara harfiyen riayet etmesi çok önemli” sözleriyle konunun hassasiyetine dikkat çekti. Kaymakam Arısoy, Nazilli’de mutant virüs taşıdığı tespit edilen kişilerin Aydın’da bu iş için tahsis edilen bir yurda yerleştirildiğini açıkladı.

Şehir içinde de trafik denetimi yapan ekipler, durdurulan araçları ve sürücüleri, trafik yönünden inceledi. Araçlarda sürücü ve yolcuların da Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı.