Nazilli'de yapılan beton parke taşı imali, nakli ve döşemesi işi ihalesi tartışmalara neden oldu. Nazilli Post'tan Murat Gürkan'ın haberine göre; yaklaşık 4 milyon 700 bin lira maliyet hesaplanan ihaleye 3 firma katıldı. İhalede firmalardan biri 3 milyon 280 milyon lira, ikinci olan firma 4 milyon 480 bin lira, üçüncü olan firma ise 4 milyon 650 bin lira teklif verdi.

İddiaya göre, 3 milyon 280 bin lira teklifle birinci olan Sinada-Behlüli ortaklığının ‘eksik evrak’ var gerekçesiyle elendiği ihale, ikinci olan firmaya verildi.

KOMİSYON İPTAL ETTİ, BELEDİYE DİNLEMEDİ

Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan başkanlığında toplanan beş kişilik ihale komisyonu, kalan iki teklifi yaklaşık maliyete çok yakın bularak ihalenin yenilenmesi yönünde görüş bildirdi.

Buna rağmen ihale sürecinin devam ettirildiği öne sürüldü.

ADRESE TESLİM İHALE

Zeybek Haber Gazetesi’nden Cem Ulucan’a konuşan Sinada Beton firmasının sahibi Ali Başol da, en az teklifi verdikleri ihaleden sudan sebeplerle elendiklerini söyledi.

Başol, “İhaleyi biz kazandıktan sonra komisyon toplanıyor ve ihaleyi iptal ediyor. Normalde ihaleye tekrar çıkılması gerekir. Biz de tekrar gireriz ancak bakıyoruz ki İmar Müdürü inisiyatif kullanıyor ve komisyon kararını hiçe sayıp ihaleyi bizden çok daha yüksek fiyat veren, ikinci olan firmaya veriyor” dedi.