Karacasu'da İlçe Hıfza Kurulu ve İlçe Salgın Yönetim Kurulu, Ataköy ve Yukarı Görele Mahallesindeki karantinayı kaldırdı. Kararın İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından alındığını belirten Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, tepki göstererek, "Meydana gelebilecek vaka ve ölümler nedeniyle vicdanım rahat" dedi.

Karacasu'da İlçe Hıfza Kurulu 2 mahallede karantinayı kaldırdı. Ataköy ve Yukarı Görele Mahallesinde kaldırılan karara tepki gösteren Kaymakam Ahmet Soley, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Soley yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün Ataköy Mahallemizdeki karantinanın kalmasıyla, bu mahallede virüsün hızla yayılmaya başlayıp, artık kontrol altına alınması daha zor bir durum haline gelebilecektir.

Bu nedenle kanımca; Ataköy Mahallemizde karantinanın kaldırılması için henüz erken olup, karantinanın günlük vaka ve temaslo sayılarında azalma meydana gelip, salgın yayılma grafiği plato çizmeye başladığında kaldırılması kararı daha doğru olacakken, İlçe Hıfzısıhha Kurulu ve İlçe Salgın Yönetim Kurulu; mahallede yaşayanların yakınmaları ve karantinanın yarattığı ekonomik sıkıntılar ve işsizliği göz önüne alıp, bu mahalledeki karantinayı 07/12/2020 itibariyle kaldırmıştır.

İlçe Hıfzısıhha Kurulu ve İlçe Salgın Yönetim Kurulunun bu konudaki kararlarına saygılıyım. Salgının bundan sonraki seyrinde Ataköy'de meydana gelecek vaka ve ölümlerle, Ataköylü bir vatandaşın ilçe merkezi ve çevre mahalllerde yaratacağı bulaştan vicdanen rahat olduğumu belirtmek isterim" dedi.