Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bozdoğan’da yaşayan 6’ncı sınıf öğrencisi görme engelli Orhan Can Baysal’a yardım eli uzattı. Tableti olmadığı için uzaktan eğitimden faydalanamayan Baysal’ın eksiği giderilerek eğitimine kaldığı yerden devam etmesi sağlandı. 
Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal hayatta yaşanan kısıtlama eğitim hayatını da etkiledi. İlkokuldan, üniversite düzeyine kadar tüm kademelerde uzaktan eğitime geçildi. 
Milli Eğitim Bakanlığı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden uzaktan eğitim sistemini yürütmeye başladı. Ancak bu eğitimden yararlanabilmek için öğrencilerin tablet ve bilgisayar desteğine ihtiyacı doğdu. 
Altınokta Körler Derneği Aydın Şubesi üyesi olan Orhan Can Baysal, tableti olmadığı için EBA sisteminden faydalanamamaktaydı. İzmir Aşık Veysel Şatıroğlu Körler Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi olan ve Bozdoğan’ın Sırma Mahallesinde yaşayan Orhan Can Baysal’a yardım elini Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu uzattı. Baysal’a tableti ulaştırılarak eğitime devam etmesi sağlandı.  
Altınokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, “Orhan Can kardeşimizin bu mağduriyetinin giderilebilmesi ve eğitimine devam edebilmesi için bizlere her konuda destek olan, bu konuda da destek olacağına inandığımız “Engellilerin Annesi” Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'na durumu ileterek, Orhan Can kardeşimizin tablet ihtiyacının olduğunu belirttik. Kendileri derhal “Bilgiye erişim temel bir insan hakkıdır” diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına tablet ihtiyacının giderilmesi noktasında talimat vererek kardeşimizin eğitiminin önündeki engeli kaldırmışlardır. Kendilerine bir kez daha Aydın'da engellilerin ne kadar şanslı olduğunu gösterdikleri için şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyoruz” dedi.