(İSMAİL ÖRS) Olay, Efeler’e bağlı Ata Mahallesinde geçen Mart’ta yaşandı. Afyon'da görev yapan polis memuru Hatice Büşra Çetinkaya, izin alarak memleketi Aydın’a geldi. İstanbul'da görev yapan polis memuru Suat Teke de eski kız arkadaşıyla konuşmak için Aydın’a geldi. 
Ancak ikili arasında tartışma yaşanınca, Suat Teke silahıyla Hatice Büşra Çetinkaya ve annesi Güngör Çetinkaya’ya kurşun yağdırdı.
Olayda Hatice Büşra Çetinkaya hayatını kaybederken, annesi Güngör Çetinkaya ağır yaralandı.
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması görüldü.
Duruşmaya sanık Suat Teke ile Hatice Büşra Çetinkaya’nın annesi Güngör Çetinkaya, babası Zekeriya Çetinkaya ve avukatları katıldı. 
Sanık Suat Teke, ‘kendisini psikolojik olarak iyi hissetmediği’ gerekçesiyle savunma yapmadı. 
Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi. 
‘ADALET İSTİYORUZ’
Duruşmanın ardından açıklama yapan acılı baba Zekeriya Çetinkaya, “Sanık kızımı olayın öncesinde, defalarca mesajla tehdit etti. Adalet istiyoruz” dedi. 
‘ADALET BULACAĞIMIZA ŞÜPHEMİZ YOK’
Duruşmanın ardından konuşan aile avukatlarından Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, “Sanık psikolojik olarak kendisini rahat hissetmediğini ve savunma yapamayacağını söyledi. Bir sonraki celsede savunma yapacakmış. Adil yargılama hakkı kapsamında kendisini en iyi ifade edebileceği zamanda, yargılamayı uzatmamak kaydıyla, mahkeme kendisine süre verdi. Mahkeme tarafından verilecek kararda adalet bulacağımıza dair şüphemiz yok” dedi. 
Aile avukatlarından Hasret Ülkü İblikci ise “Müvekkilimin kızı gözlerinin önünde öldürüldü. Kendisi de ağır yaralandı. Onu tekrar tekrar buraya getirmek bu psikolojiyi yaşatmak doğru değil. Adalete inancımız tam” diye konuştu.