Aydın’da faaliyet gösteren Aydın Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel iftar programını yoğun katılımla gerçekleştirdi.

İftar programına İncirliova Kaymakamı İlhan Abay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe, çok sayıda vatandaş ve üniversite öğrencisi katıldı. İftar öncesinde yapılan duaların ardından, Elazığ’dan özel olarak getirilen geleneksel badem şekeri ile oruçlar açıldı.

Whatsapp Image 2026 03 05 At 15.27.33

Programda özellikle dikkat çeken bir diğer unsur ise Aydın’da öğrenim gören çok sayıda üniversite öğrencisinin de iftara katılması oldu. Dernek, yalnızca Elazığlı öğrencileri değil, farklı şehirlerden gelerek Aydın’da eğitim hayatını sürdüren birçok genci misafir etti.

Whatsapp Image 2026 03 05 At 15.27.32 (1)

Programda konuşma yapan Dernek Başkanı Necati Gür ise birlik ve dayanışma vurgusu yaparak şunları söyledi:

“Memleketimizden uzakta olsak da gönül bağımız asla kopmuyor. Bizler burada sadece kültürel faaliyetler yapmak için değil, birbirimize sahip çıkmak için varız. Ramazan ayı paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin ayıdır. Bu sofralar gönül sofralarıdır.

Özellikle üniversite öğrencilerimizin aramızda olması bizleri çok mutlu ediyor. Gençlerimizin Aydın’da kendilerini yalnız hissetmemesi, bir aile sıcaklığı içinde olmaları bizim en büyük arzumuzdur. Derneğimizin kapısı tüm gençlerimize sonuna kadar açıktır.”

Disleksi Merkezi öğrencilerin eğitim hayatına destek olmayı sürdürüyor
Disleksi Merkezi öğrencilerin eğitim hayatına destek olmayı sürdürüyor
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 03 05 At 15.27.32

Yoğun katılımın olduğu program, samimi sohbetler ve hatıra fotoğrafları ile sona erdi. Aydın Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, önümüzdeki süreçte de birlik ve beraberliği güçlendiren etkinliklere devam edeceğini belirtti.