Aydın’da otomobil devrildi Aydın’da otomobil devrildi

 Açıklamada, olayın kreşte yaşanmadığı, kreş ve anaokullarının ayrı kurumlar olduğu belirtildi.

Aydın'ın Efeler ilçesindeki özel bir anaokulunda eğitim gören 3 yaşındaki çocuk, geçen hafta üzerine dolap düşmesi sonucu yaralanmıştı. Konuyla ilgili Aydın Kreş ve Çocuk Kulüpleri Eğitim Derneği'nden (AKÇED) bir açıklama yapıldı. Her okul öncesi eğitim kurumunun ‘kreş’ olarak nitelendirildiği ve bunun yanlış anlaşılmaya sebep olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu durum derneğimize bağlı Kreş ve Gündüz Bakımevlerine olumsuzluklar yaşatmaktadır. Hiçbir eğitim kurumunda olumsuz vaka yaşanmamasını dileriz” denildi. 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Aydın Kreş ve Çocuk Kulüpleri Eğitim Derneği Yönetim Kurulu olarak, Aydın’da son zamanlarda yaşanan olumsuzluklar neticesinde açıklama yapma gereği duyduk. Öncelikle belirtmek isteriz ki Anaokulu /Kreş ve Gündüz Bakımevleri ayrı bakanlıklara bağlı, yönetmelikleri farklı okul öncesi eğitim kurumlarıdır. Başlıca farklılıkları ise anaokulları, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 3-6 yaş, Kreş ve Gündüz Bakımevleri ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı 0-6 yaş arası öğrenci kabulü gerçekleştirebilirler. Okul öncesi eğitim kurumları bağlı bulundukları bakanlıklar tarafından denetlenmektedir.
Yönetim Kurulu olarak, geçtiğimiz günlerde Anaokulunda olumsuz kaza yaşayan öğrencimize ve aileye geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz.
Dernek çatısı altındaki üyelerimiz ile amacımız, ilimizde okul öncesi eğitim hizmet kalitesini artırmak ve buna yönelik çalışmalarda bulunmaktır. Kamuoyunda yanlış bilinen okul öncesi her eğitim kurumunun ‘kreş’ olarak nitelendirilmesi doğru olmayıp, derneğimize bağlı Kreş ve Gündüz Bakımevlerine olumsuzluklar yaşatmaktadır. Hiçbir eğitim kurumunda olumsuz vaka yaşanmamasını dileriz.”