(İSMAİL ÖRS) 
Siyasi partilere soru yönelten avukatlar,  '2023 genel seçimlerinde kadının rolü ne olacak?' dedi.

Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Açıklamada, kadının siyasi hayattaki hak ettiği değeri göremediğine dikkat çeken avukatlar, siyasi partilere '2023 genel seçimlerinde kadının rolü ne olacak?' sorusunu sordu. 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi, "1934 yılında pek çok gelişmiş dünya ülkesinden önce biz Türk kadınlarına verilen hakkın yalnız seçme hakkı olmadığının cumhuriyetin bir emaneti olduğunun farkındayız.2023 Milletvekilliği Genel Seçimleri yaklaşırken;  devleti yönetmeye talip olan  siyasi partilerin; kadınların meclisteki varlığı başta olmak üzere siyasal organlara  ve görevlere  katılımları konusunda eşitlikçi yaklaşımlarındaki samimiyetlerinin de tartılacağı bir süreç olacaktır.
Yaklaşan seçimler öncesi kadınların siyasi hayattaki  varlığının öneminin söylemiyle  birbiri ile yarış içerisine gireceğini şimdiden tahmin ettiğimiz siyasi partilere sormak isteriz;
Siyasi Parti örgütlenmesi içinde halen temel birim teşkilat yapılanması içerisinde değil de yan kuruluşlar başlığı altında faaliyet gösteren kadın kollarında özveri ile çalışan kadınlar seçim öncesi kapı kapı dolaşıp yine hemcinsleri yerine yine bir erkeği mi parlamentoya taşımak için mi çalışacak?
Erkek adayların aksine kadın milletvekili adayları belirlenirken kriter birinin yakını-kızı-eşi olması mı olacak?
Kadın milletvekilli adaylarının kaçı seçilebilecek sıralarda yer alacak?
Saha çalışmalarında olmazsa olmaz  dediğiniz kadınlar demokratik hakkı olan seçilme hakkını kullanmak istediğinde parti olarak yaklaşımız ne olacak?
 Cevabı yakın zamanda alınacak bu ve bunun gibi sorularımız ile sorunlarımıza siyasi partilerin yaklaşımı toplumun %51’ini oluşturan biz kadınların siyasal tercihlerinin şekillenmesinde de etkili olacaktır.
Bizler vaatten öte icraatın, demokratik devlete yakışır şekilde temsilde adalet adına siyasi alanda kadın erkek eşitliğin fiiliyata geçmesini istiyoruz.
Bu bağlamda yüksek sesle bir kez daha buradan haykırıyoruz:
Kadının siyasi arenada eksik temsili bir kadın sorunu değil demokrasi sorunudur.
Kadın hakları savunucuları olarak bizler;Türkiye’de kadınların siyasal arenada karar alma süreçlerine eşit katılımlarını sağlayacak gerçekçi  ve samimi bir siyasal irade oluşuncaya kadar bu konunun takipçisi olacağız" denildi.