2022 YKS sonuçlarının ardından üniversite taban puanları da aynı şekilde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 2022 YKS sonuçlarıyla ilgili beklenen açıklamayı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptı. YKS sonucu sorgulama nasıl yapılır?

İyi bir kariyere sahip olmak isteyen öğrenciler eğitim noktasında kendileri için en uygun üniversiteyi tercih etmek istiyor. Milyonlarca öğrencinin geleceğini ve kariyeri üniversite tercihleri sonucunda şekillenecek. 2022 YKS sonuçları açıklandı! ÖSYM tarafından yapılan açıklamada YKS sonuçlarının ÖSYM'nin resmi internet sitesinden paylaşıldığı bildirildi.

18-19 Haziran'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçları açıklandı. Haberi, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Prof. Dr. Aygün paylaşımda şunları ifade etti:

"18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık.

Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim."

TERCİH İŞLEMLERİ 27 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Açıklamasının devamında Prof. Dr. Aygün "2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır." bilgisini paylaştı.

TYT BİRİNCİSİ KOCAELİ'NDEN ÇIKTI

2022-YKS'de Temel Yeterlilik Testinin (TYT) oturumunda birinci Kocaeli'den çıktı.

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda, sayısalda birincilik Kayseri, eşit ağırlıkta birincilik İzmir, sözelde birincilik yine Kayseri illerinden oldu.

Yabancı Dil Testinin (YDT) birincileri ise Almanca, Arapça, Rusça ve Fransızca, İstanbul; İngilizce, Kocaeli illerinden belirlendi.

SINAV-1