Bunaltıcı yaz sıcaklarıyla beraber aşırı terleme sonucu vücudun su ihtiyacı artıyor dolayısıyla hem serinletici hem de mineral desteği yoğun olan besinlere ihtiyaç duyuyoruz.

Özellikle iki besin sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi;

Mineral Kaybına Karşı Ayran

Oldukça besleyici bir süt ürünü olan ayran vücudun sıvı ihtiyacına destek verir, kan basıncını dengeleyici potasyum içeriği ile kasların kasılmasına yardımcı olur. Kalsiyum kaynağından zengin olan ayran aynı zamanda A, B2, B6, B12 vitaminlerini içerir. Vücudun sıvı dengesini korur. Bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesine etki eden bir probiyotiktir. Protein, vitamin, yağ ve mineral bakımından zengin olan ayran terleme ile kaybedilen sıvının yerine konması ve serinletici etkisi ile yaz aylarının vazgeçilmezidir.
Ayran aynı zamanda sıvı elektrolit dengesini dengeler, içerisindeki protein tok tutucu özellik sağlar.

Yazın Vazgeçilmezi Dondurma

Porsiyonuna dikkat edildiği takdirde rahatlıkla her mevsim tüketilebilen bir besin olan dondurma yaz sıcaklarında serinleme ihtiyacımızı da karşılıyor.

Sütlü tatlılar grubunda olan dondurma hem tatlı ihtiyacımızı karşılıyor hem de yoğun kalori içermiyor.1 porsiyon meyve ve 1 su bardağı süt/yoğurt ara

öğünü yerine geçen dondurmayı evde yapmaya ne dersiniz? Şekersiz ev yapımı dondurma tarifim sizlerle…

Malzemeler:

3 adet büyük muz

3 adet iri kuru hurma

75-100 mL süt

1 paket vanilya

Yapılışı:

Muzları dilim dilim doğruyorum, üzerine doğradığım kuru hurmaları ekliyorum. Süt ve vanilyayı da karışıma katarak tüm malzemeleri blenderdan geçiyorum. 3 kase dondurmamız buzlukta bekledikten sonra hazır ve 1 kasesi sadece 175 kalori.