(Naci ERİŞ)- Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı için erken seçim ihtimali, Ankara’nın önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Seçim için siyasi partiler hazırlıklarına başlarken, kimlerin milletvekili aday adayı olacağı, listelerde kimlerin yer bulabileceği kulislerde konuşulmaya başlandı.

Kulislerin hareketlendiği bugünlerde, önceki dönem CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın birçok ilçede gerçekleştirdiği ziyaretler dikkati çekti.

Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, partisinin Efeler, Sultanhisar, Nazilli ve Yenipazar İlçe Başkanlıkları ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği’ni ziyaret etti.

Programına Cuma günü devam eden Baydar’ın Köşk, Çine, Koçarlı, İncirliova, Germencik, Söke ve Kuşadası’nda da temaslarda bulunacağı öğrenildi.

Baydar’ın ziyaretleri, “Hoca sahaya indi” yorumlarına neden oldu.

BAYDAR İSMİ ÖN PLANA ÇIKTI

CHP tabanında ön seçim beklentisi günden güne yükselirken, hem ön seçim hem de Genel Merkez ataması ihtimalinde, Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın ismi ön plana çıkıyor. Baydar’ın milletvekili listesinin ilk sıralarında yer alması olasılığının çok yüksek olduğu belirtiliyor.

Daha önce bazı hastanelerde başhekimlik, Süleyman Demirel Üniversitesinde Rektörlük görevlerini üstlenen Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, siyasetteki beyefendi üslubu ile kendinden söz ettirmişti.

Adı bir dönem Memleket Partisi ile anılan Baydar, daha sonra CHP’de kalmaya karar vermişti.