UTKU UYANIK-AYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Değerli okurlar, AYGİAD ailesi olarak Aydın Kulis Gazetesi’ndeki bu köşeden sizlere sesleneceğiz.
Hem sektörel gelişmeler hem ilimizdeki ekonomik durumu hakkındaki fikirlerimizi bu alandan size sunup, aynı zamanda derneğimizin çalışmalarını da duyuracağız.
***
Henüz devraldığım AYGİAD (Aydın Genç İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin misyonuna uygun olarak ilimiz ekonomisi ve sektörel ekonomi üzerine değerlendirmeler yapmak isterim.
***
Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde eğitimimi sürdürürken diğer yandan kendime uygun iş alanları, yeni iş kolları aradım.
Her arayışın bana çok büyük katkı sunduğu ve tecrübe sağladığı kanaatindeyim.
Şu an için faaliyetlerimi 2 sektörde sürdürmekteyim.
Uluslararası bir motosiklet markasının bölge bayiliği ve inşaat sektöründe çalışmalarımı yürütüyorum.
***
İlimiz ekonomisi tarım, sanayi ve turizme dayalıdır.
Zengin yeraltı ve yerüstü kaynakları sayesinde hammadde ve üretim konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmamaktadır.
Ancak söz konusu bu ürünleri katma değeri yüksek ürünler haline getirmek olduğunda, maalesef sınıfta kalınmaktadır.
İlimiz ekonomisine sağlayabileceğimiz en büyük destek, katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkarmak olacaktır.
Bu değer hem tarım hem sanayi ve hem de turizm için geçerlidir. Pozitif anlamda örnek vermek gerekirse, üyemiz Nuri Ağaççı’nın gerçekleştirdiği ‘Yiyingari’ markası, inciri farklı bir boyuta taşıdı.
Yiyingari, yerel ürünümüz incire katma değer sağlayarak birçok dünya ülkesine sevdirdi. Sanayi olarak da üyelerimiz HAUS Makine ve Pekpan gibi kuruluşların çoğalması en büyük arzumuzdur.
***
Turizm ile ilgili söylenecek o kadar çok konu var ki, bu sektör kanayan yaramızdır.
İngiltere’de Stonehenge abidesi, bünyesinde bulundurduğu 5-6 parça esere anlamlar yükleyerek, bir günde 30 bini aşkın ziyaretçi ağırlamaktadır.
***
İlimizdeki güneş, kum, deniz turizminin yanında Afrodisyas, Alabanda, Apollon Tapınağı, Magnesia, Milet, Tralleis gibi ören yerlerinin beklenen ilgiyi görmesi en büyük arzumuzdur. Bu konuda valiliğimizin yaptığı çalışmaları önemsiyoruz.
***
Biz AYGİAD üyelerinin önceliği ise; kar amacını ikinci planda tutarak, misyonumuza uygun biçimde, bazı arkadaşlarımızla beraber, TKDK destekli yerel bir ürünümüzle ilgili çalışmalar yürütüp, istihdam gerçekleştirmek olacaktır. Bununla beraber turizm yatırımı için çalışmalarımız devam ediyor.
***
Ben ilimizdeki kalkınmanın gerçekleşmesi için Kooperatifleşmenin, dernekleşmenin önemine vurgu yapmak istierim, ilimizde ortaklaşma, birleşmelerin, güç birliğinin sıkı şekilde yaşandığı günler görmek dileği ile saygılarımı sunarım.
***
Utku Uyanık
AYGİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI


UTKU UYANIK KİMDİR?
Uluslararası bir motosiklet markasının bölge bayiliğini yapmaktadır. Aynı zamanda inşaat sektöründe faaliyetlerini sürdürmektedir. Evli, 2 çocuk babasıdır. Aydın Genç İşadamları Derneği (AYGİAD) Yönetim Kurulu Başkanıdır.