İnsan hayatını en çok etkileyen unsurlardan birisidir teknoloji.

Her gün ortaya çıkan yenilikler, hayatlarımızı derinden etkilemektedir. Sağladığı kolaylıklar saymakla bitmezken, yanında olumsuzluklar da birlikte gelmektedir. Teknoloji ile dünya küçülüp, iletişim artmaktayken, insanlar birbirine yabancılaşmaktadır.

Teknoloji bu denli hızlı gelişirken rekabet de hızla artmaktadır. Rekabet ortamında ayakta kalabilmenin yolu farklılaşmadan geçmektedir. Bu ise inovasyonla mümkündür. Sürdürülebilir karlılık ve büyümenin yegane yolu, inovasyon ile farklılaşarak teknoloji geliştirmek ve işlerimizde verimli kullanmaktır. Artık yeni teknoloji geliştiremeyen ve kullanamayanlar daha zor para kazanacaktır.

Türkiye’de ulusal teknoloji düzeyi, teknoloji geliştirme, arge ve inovasyon son yıllarda olumlu anlamda artmaktadır. Ancak henüz istenilen seviyeye ulaşılamamıştır. Bunun için kamu destekleri çok önemlidir. Kamuda arge desteklerinin artırılması, üniversite – sanayi işbirliğinin etkinleştirilmesi temel yapıtaşlarının oturtulması için olmazsa olmazdır.

Aydın özeline bakarsak; girişimci firmalarımız bireysel olarak yenilikler ortaya çıkarmaya çalışmakta, kısmen ulusal ve uluslararası işbirlikleri ile başarılı işlere imza atmaktadır. İlimiz için çok önemli olduğuna inandığım ADÜ Teknokent ise maalesef içinde bulunduğu üniversiteden dahi destek görememektedir. Diğer illerle aynı zamanda kurulan üniversiteler ve teknokentlere bakınca bunu çok net bir şekilde hissedebiliyor ve görebiliyoruz.

Aydın geneline hakim olan bireysel iş yapma kültürü ve tarıma dayalı ekonomiden, tarımda teknoloji kullanımı ve ortak iş yapma kültürüne geçişi sağlayamazsak refah ve hayat standardımız toplum olarak iyileşemeyecektir. İş dünyasının içinde yer alan bir girişimci olarak Aydın’ımızın teknoloji ile anılır bir kent olabilmesi için sivil toplum örgütleri, sanayi işletmeleri, üniversite ve kamu kurumlarının birlikte sinerji yaratacağı bir platform oluşturup, ülkemizde ve dünyada ses getirecek işlere imza atabileceğimize yürekten inanıyor ve destekliyorum.

Mehmet Yirmibeş-Yazılım Firması sahibi

*ADÜ Teknokent içinde arge ve yazılım alanında faaliyet gösteriyor

*Evli ve 1 çocuk babası