(Merve ERİŞ)- Koçarlı’ya bağlı Bıyıklı Mahallesi’nde 150 dönümlük bir araziyi kaplayan, yaklaşık 5 kilometrelik azmak, doğal yaşam alanı olarak turizme kazandırılacağı günü bekliyor. Azmağın, biyoçeşitlilik açısından önem taşıdığını ifade eden Mahalle Muhtarı Mustafa Turgan, bölgenin doğal yaşam alanı haline gelmesini istediklerini söyledi.

Muhtar Turgan, azmağın turizme kazandırılması halinde fotoğrafçılık, olta balıkçılığı, kayıklarla gezinti gibi birçok faaliyete imkan olacağını ve çevresine açılacak restoranlarla insanların vakit geçirmek isteyeceği bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.  

“BUGÜNE KADAR DOĞAL KALDI”

Doğal Yaşam Alanı olmasını istedikleri azmak hakkında bilgi veren Turgan, “Bıyıklı sınırlarımız içinde çok büyük bir azmak. Azmak, yaklaşık 150 dönümlük bir araziyi kaplıyor. Ortalama 5 kilometre uzunluğunda. Bu güne kadar doğal kaldı. Burada yörede ‘sarı balık’ olarak bilinen sazan balıkları yetişiyor. Yıllardır bu azmakta kendiliğinden yetişip ürüyor. Yılan balığı, yayın balığı gibi türlerimiz var. Ağustos ayında İl Tarım Müdürlüğünce pulsuz sazan balığı yavrusu da ilave olarak atılacak. Ben kendi imkanlarımla, cebimden karşılayarak yayın balığı yavrusu da attırdım” dedi.

“NİŞAN, DÜĞÜN ÇEKİMLERİ İÇİN ÇOK UYGUN”

Hayatını birleştirmek için adım atan çiftler için bölgenin güzel bir dış çekim fırsatı olduğunu belirten Muhtar Turgan,  “Biliyorsunuz, nişan, düğün gibi cemiyetlerde fotoğraf çektirmek istene çiftler uzak yerlere gidiyor. Burası fotoğraf çekimi için de çok uygun ve güzel fotoğraf karelerinin çıkacağı bir yer. Olta balıkçılığı için de uygun bir bölge. Bugün Avrupa ülkelerinde çok önemli bir faaliyet oldu. Biz de bu şekilde değerlendirebiliriz” diye konuştu.

“YİYECEKLERİ DOĞAL ÜRÜNLERLE HAZIRLANAN RESTORANLAR YAPALIM”

Azmağın yakınlarında bulunan tarlalarda doğal ürünler yetiştiğini, bunların azmak çevresinde açılacak restoranlarda kullanılabileceğini belirten Turgan, “Azmağın çevresinde tarlalar var. Buralarda tamamen doğal ürünler yetişiyor. Akşam için balık, sabahları da kahvaltı restoranı şeklinde değerlendirmek çok güzel olur. Mahallemizin kavunu meşhur. Kavunumuz da burada gelenlere tanıtılabilir” ifadelerini kullandı.

 “KOÇARLI’NIN TANITIMI İÇİN EN BÜYÜK HAMLE”

Yetkililerden bu konuda destek beklediklerini söyleyen muhtar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu durumu anlatarak Koçarlı Belediyesi’ne başvurdum. Belediye Başkanımıza da çok cazip geldi. Olumlu karşıladı. Önce buraya elektrik ve Büyükşehir Belediyesi’nce içme suyu çekilmesi gerekiyor. Toplamda, buranın bir doğal yaşam alanı haline getirilip, isteyenin cemiyetinde fotoğraf çekimi yapabileceği, isteyenin ailecek gelip kahvaltı yapabildiği, yemek yiyebildiği ve balık da tutulabilen çok yönlü, faydalı bir yer olmasını istiyoruz. Bu konuda yetkililerimizin desteğini bekliyoruz.

Ördek, kaz, su tavuğu gibi çok sayıda yabani kuşlar da var burada. Azmağın içinde insanların gezebilmesi için kayık koyacağız. Bıyıklı Mahallesi’nin kalkınması, Koçarlı’nın tanıtımı için en büyük hamle olduğunu düşünüyorum.”