Spor Toto Süper Lig’in 41.haftasında 3 büyüklerin şampiyonluk yolundaki kritik maçları sona erdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarından mağlup ayrılırken Galatasaray, aldığı galibiyet ile son hafta öncesi büyük bir avantaj elde etti. Şampiyonluk yarışı 3 takımla son haftaya taşındı. Takımların şampiyonluk için tüm ihtimalleri.

Süper Lig’in 41.haftasında, Beşiktaş kendi evinde Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup oldu. Son haftalarda yakaladığı çıkış ile yarışa dahil olan Fenerbahçe ise Demir Grup Sivasspor karşısında aldığı 2-1’lik mağlubiyet ile şampiyonluk yarışında büyük bir avantajı kaybetti. Geçtiğimiz hafta derbide Beşiktaş’ı mağlup ederek şampiyonluk umutlarını canlı tutan Galatasaray, bu hafta ligden düşmesi kesinleşen rakibi Denizlispor’u farklı geçti ve yarışta avantaj sağladı.

BEŞİKTAŞ NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Beşiktaş, Karagümrük'e yenilerek 81 puanda kaldı. Galatasaray da Denizlispor deplasmanında kazanmasının ardından puanını 81 yaptı ve Beşiktaş ile puanları eşitledi.

Gelecek hafta Beşiktaş, Göztepe deplasmanına çıkacak. Beşiktaş'ın şampiyon olabilmesi için Göztepe'yi yenmesi gerekiyor. Galatasaray'ın genel averajda 2 golle önünde olan Beşiktaş, Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor maçında puan kaybetmesini de hesap edecek. Eğer Beşiktaş'la birlikte Galatasaray da kazanırsa, bu kez şampiyonluk genel averaja kalacak. Beşiktaş 2 averajlık farkı korursa, şampiyonluğunu ilan edecek.

GALATASARAY NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Son haftaya Beşiktaş ile aynı puanda giren Galatasaray, ikili averajda eşit olduğu rakibinin 2 averaj gerisinde.

Beşiktaş'ın +44 averajına karşılık, Galatasaray'ın +42 averajı var ve Beşiktaş daha fazla gol attığı için üstünlüğe sahip. Galatasaray'ın şampiyon olması için son hafta Beşiktaş'tan 3 gol fazla galibiyet alması ya da maçını kazanarak rakibinin puan kaybını beklemesi gerekiyor.

FENERBAHÇE NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Galatasaray'ın Malatyaspor'a, Beşiktaş'ın Göztepe'ye yenilmesi durumunda Fenerbahçe, Kayserispor'u mağlup ederse şampiyon olacak. Beşiktaş ve Galatasraay'ın beraberliği halinde, Fenerbahçe kazansa bile üçlü averajda geride olduğu için şampiyon olamayacak.