Ege Bölgesindeki bilardo tutkunları, Aydın’da düzenlenen turnuvada buluştu. Efekare Bilardo Salonunda düzenlenen turnuvaya 108 sporcu katıldı.

Ege Bölgesindeki bilardo tutkunları, Efeler’de düzenlenen Ege Şenlikleri Turnuvasında buluştu.

Turnuvaya 108 oyuncu katıldı. Eleme usulü devam eden turnuva, Pazar akşamına kadar devam edecek.

Turnuvaya ilişkin bilgi veren Türkiye Bilardo Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Tulga Sarıtaç, “3 bant disiplini üzerinden oynuyoruz. Şu anda 108 kişilik katılım var. Maçlar Pazar akşamına kadar devam edecek. Eleme usulü, 35 sayı çekiliyor turlarda. 45 ıstaka sınırı var. 45 ıstakada sonuca ulaşılamazsa penaltı atışları yapılacak. Kazanan sporculara kupa verilecek” dedi.

Bilardonun Türkiye genelinde hızla geliştiğini, Aydın’ın da önemli bir başarı yakaladığını ifade eden Sarıtaç, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye şampiyonalarına bu yıl bin 460 kişi katıldı. Sayı çok fazla olduğu için 48 kişilik üst grup oluşturuldu. Türkiye’nin ilk 48’i içerisinde Aydın’dan iki oyuncumuz var. Türkiye genelini düşünürseniz, bu iyi bir başarı.

Bilardo geçen yıl okul sporları arasına alındı. 6 okulun katılımıyla, 60 kişilik grupla okul sporları maçlarını yaptırdık. Orada dereceye giren arkadaşlar da Türkiye şampiyonasına gidecek. Hemen salonlar hem de bilardo sporu açısından ilerleyen yıllarda daha kalabalık olacağız diye düşünüyoruz.”