Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden biri Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün sevdalılarından oluşan Aydın Beşiktaşlılar Derneği, genel kurul heyecanı yaşayacak. Genel Kurul’da Başkan adaylığını açıklayan Taşkın Cerit, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte projelerini açıkladı. Daha dinamik bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını vurgulayan Cerit ve ekibi, Aydın Beşiktaşlılar Derneği’nin temsil gücünü artıracaklarını belirtti.

6 yıldır faaliyette olan Aydın Beşiktaşlılar Derneği Olağan Genel Kurul’la yeni başkanını ve yönetim kurulunu belirleyecek.

Son 1.5-2 yılda derneğin pasifleştiğini ve bu sorun aşmak için için göreve talip olduklarını belirten Aydın Beşiktaşlılar Derneği Başkan Adayı Taşkın Cerit, “Aydın Beşiktaşlılar Derneği 6 yıldır faal. Ancak son 1.5-2 yıldır eski enerjisini kaybetmiş durumda. Ben kurucu üyelerdenim. Ekibimizin içinde de kurucu ve deneyimli arkadaşlar var. Yaklaşık 1 yıl önce Başkanımız İbrahim Pehlivan’a, tespit ettiğimiz sorunları ilettik. Derneğimizin tekrar harekete geçebileceğini, daha üretken olabileceğini söyledik. Ancak bir değişiklik olmadı. Yaklaşık 3 ay önce ‘Olağan Genel Kurulda aday olmayacağını ve üyeleri Olağan Üstü Genel Kurulla yormanın anlamı olmadığını’ söyledi” ifadelerini kullandı.

“ATKIMIZA TRİBÜNDE, KRAVATIMIZLA PROTOKOLDE”

Tespit ettikleri bazı sorunları ve yapmak istedikleri projeleri anlatan Cerit, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Derneğimizin İstanbul’da daha çok temsil edilmesi gerekiyor. BJK ile doğrudan bağlantılı bir derneğiz. BJK yönetiminde derneklerden sorumlu yönetim kurulu üyesi var. Başkanımızın işlerinin yoğunluğu ve enerjisini yitirmesi nedeniyle buna çok vakit ayıramadığını düşünüyoruz. Çevre derneklerle iletişimimizin kuvvetli olması gerekiyor. Bu da aksadı. Beşiktaş dediğinizde ilk akla gelen şeylerden biri sosyal sorumluluk projeleridir. Son zamanlarda projeler üretilememesinden de rahatsızız. Bunların yapılabilmesi için aktif ve dinamik bir yönetim kurulu oluşturulması gerekiyor. Aydın’da Beşiktaş’ımızı, Beşiktaş’ımızın olduğu her platformda da Aydın’ımızı temsil edebiliriz diye düşünüyoruz. Atkımızla tribünde, kravatımızla protokolde her zaman her yerde Beşiktaş’ımızın yanında olmak için göreve talibiz.”

“SEBA CADDESİ’NE HEYKEL VEYA BÜST YAPTIRACAĞIZ”

En önemli projelerden biri olarak gördükleri Süleyman Seba Caddesi’ne büst veya heykel yaptırılmasının girişimlerine başladıklarını söyleyen Cerit,  “Projelerimizin arasında en iyi ve en anlamlısı, yani aslında projelerimizin taçlandırılması, Eski Garaj Caddesi, Süleyman Seba Caddesi olarak onaylandı. Belediye meclisinden de geçti. Şuan da o cadde Süleyman Seba Caddesi oldu. Ama caddenin tabelasının değişmesi hafızlardaki yerini halen Garaj Caddesi’nden kazınamadı. Bunu aşmanın bir yolu var. Bizim aklımızdaki en güzel yol da, o caddede belediyemizin uygun gördüğü bir yerde Süleyman Seba büstü veya heykeli yapılarak, hem onursal başkanımızı ilelebet anmak istiyoruz. Hem de caddenin adını hafızalara daha iyi kazınacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili girişimlerimiz var. Yönetime geldiğimiz takdirde resmi çalışmalarımıza da başlayacağız. Umuyoruz bu hedefimize de başarıyla ulaşacağız” diye konuştu.

Yönetime aday olan kırmızı listede şu isimler yer alıyor:

Asil: Taşkın Cerit, Semra Bayraktaroğlu, Soner Yüksel, Ahmet Raşit Bilgen, Kadir Kavruk, Orkun Kırcı, Bahri Kumral

Yedek: Hakan Özkonuk, Selim Çelik, Murat Işıklıoğlu, Ufuk Karabıyık, Funda Sağlam, Hüseyn Erbilge, Hürkan Eskici