Söke Ovası Sulama Birliği’nde, birlik başkanı A.T.E. ve birlik müdürü Ö.Y.’nin birlikte hareket ederek işçilerin mağduriyetine sebebiyet verdikleri ve haksız işten çıkarmaların yaşandığı öne sürülmüş, konu yargıya taşınmıştı.

Söke 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, 14 işçi davayı kazandı. İşçilerin iadelerine ve işçi başına 150 bin liraya yakın sendikal tazminata karar verildi. 1 işçinin ise dava sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, “Haklının güçlü olduğu, gücün haklıyı ezmesinin son bulduğu güzel günleri hep birlikte inşa edeceğiz. Hiçbir emekçinin hak ve özgürlüğünü kullanmasının engellenmesi kabul edilemez. Bu ihlaller karşısında mücadelemizi dirayetle sürdüreceğiz. İnsafsızca işçilerin yaşamlarına müdahale eden, ekonomik, psikolojik, ailevi düzenlerini yıkıma sürükleyen vicdansızların yargı önünde hesap vereceklerini, er ya da geç adaletin tecelli edeceğine inanıyorum” dedi.

Birlik Başkanı A.T.E. ve Müdür Ö.Y.’nin sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi suçundan yargılandıkları öğrenildi.