Semra Yücel’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Ülkemizin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde, iktidarın söylemleri ve eylemleri, sorunu her geçen gün daha da derinleştiriyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi düzenlenmek istenen “Kadın Temalı Soyut Heykel” yarışması kararına Cumhur ittifakı grubu karşı çıkarak ret oyu vermiştir.

Ülkemizin en büyük değeri olan kadınlarımızın soyut heykellerinin 21’inci yüzyıl Türkiye’sinde tartışma konusu olması üzüntü verici bir hadise. Bu tür tartışmalar hem kadını, hem de sanatı ve sanatçıyı değersizleştirmektir.

Son 18 yıllık iktidarınızda kadın cinayetlerinin önlenemeyen artışıyla, kadının adı ne yazık ki tarihe kanla yazılacaktır.

Hukukun üstünlüğü sağlanmadıkça, Türk Ceza Kanununda değişikliklerle ilgili verilen öneriler dikkate alınmadıkça, kadın cinayetleri, çocuk istismarları bitmez. Cinsiyet eşitliğine inanmayan bu yönetim sistemiyle Kadın aile kavramının içine sıkıştırılarak, Aile Saadeti adı altında kadının nasıl dövüleceğinin yolu gösterildiğini hatırlatmak isterim.

Kadın heykeli tartışmalarından, Uzay’a kadınlarımızı göndermeden daha mühim ve vahim olan aile ekonomisinin çöküşünün nedenleri ivedilikle masaya yatırılmalı ve sorunlar çözümlenmelidir.

Ülkemizin ekonomik, işsizlik sorunlarından en çok etkilenen kadınlarımız ekonomik buhranda, evde nasıl bir tencere yemek yaparım derdinde. Evet çok mutsuzlar ama Kara Fatma’lar gibi Çete Ayşe’ler gibi güçlü ve mücadeleciler.

Kadına yönelen fiziksel ve psikolojik şiddet ortadan kalkıncaya kadar, kadın-erkek eşitliği sağlanıncaya dek, Tüm kadınlarımız için;

Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin önderliğinde, kadına düşman olan bu kirli zihniyetle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Bu başarı hikayesi kadınlarımızla mümkündür ve mümkün kılınacaktır.

Biz zaferi Türk kadını ile kazandık ve yine bir Türk kadını ile kazanmaya devam edeceğiz!