Cumhur İttifakının Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Koçarlı’yı ziyaret etti.

Savaş, ilçede AK Parti ve MHP yönetim kurulu üyeleri, mahalle temsilcileri, muhtarlar ve STK temsilcileri katılımıyla toplantı yaptı, pazar esnafını ziyaret etti.

Programa, AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan, AK Parti ve MHP'nin il ve ilçe yöneticileri katıldı.

“HESAP KİTAP ADAMIYIZ”

Koçarlı’da yaptığı konuşmada Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni başarısızlıkla suçlayan Mustafa Savaş, “Milletvekili olmadan önce ülkenin en önde gelen finans kuruluşlarından birisi olan, çalıştığım o devasa yapıda Aydın Büyükşehir Belediyesi bütçesinin 200 katı büyüklüğündeki bir bütçeyi yönettim. Doğru yere doğru adamları koyarak bunu başardık. O kurum şimdi dünyanın en önemli finans yapılarından birisi. Bu nedenle sadece ülkemizin değil dünya genelinde çok önemli finans kuruluşlarını da yatırım odaklı projeleri de çok iyi biliyorum. Mecliste milletvekili olarak bütün bu kurumların bütçe yapısını kontrol eden komisyonlarda çok etkin görevlerim var. Benim uzmanlığım olan bu konuda sürekli konuşacağım. Büyükşehir’in başarısızlığını çok net görebiliyorum. Hakaret etmeden eleştiriyoruz ve eleştirmeye devam edeceğiz. Biz hesap kitap adamıyız. Bizim işimiz hep rakamlar olacak. Rakamları hemşerilerimin anlayacağı şekilde çok basit dillerle anlatacağım. Çünkü gündemimiz yanlış yönetim anlayışları olacak” dedi.

“YATIRIMCIYI KAÇIRIYORSUNUZ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun iletişimden uzak bir anlayış güttüğünü söyleyen Savaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bu ilin bir imar plan yönetmeliği yok. Yatırımcı bunu bilmeden nasıl gelecek Aydın'a? Fabrikayı, yolu, turistik tesisi nereye koyacaksınız bunu yatırımcı bilmiyor. Bilmeden bu şehre nasıl gelsin, niye gelsin. Yatırımcıyı da kaçırıyorsunuz, yatırımları da engelliyorsunuz. Üniversiteyle diyalogları yok, STK’larla yok, muhtarlarla yok, kendi ilçe belediye başkanlarıyla irtibatı yok. İktidarın milletvekilleriyle de hiç irtibatları yok. Çünkü ‘Her şeyin en iyisini biz biliyoruz’ diyorlar. Ortak akıl diye bir şey hiç yok.  Neymiş projelerine engel olunmuş. Bahaneleri buymuş. İktidarın seçilmiş milletvekilleriyle irtibatı yok dedim. Mazeret olarak ifade ettiği bürokrasi engel oluyorsa, bize niye çağrıda bulunmadı? Bizimle işbirliğinde bulunun niye demedi? İlimizde bize ‘alo’ diyen bizden de yardım destek isteyen kim olursa olsun yardım ettik. Bunun içerisinde CHP ilçe belediyeleri de oldu. Onlara da yardım ettik. Biz desteğimizi kimseden esirgemedik. Ama Sayın Başkanın diyalogdan uzak bir anlayış var. Siz niye iktidar milletvekillerinden destek istemediniz peki? Bürokraside bize engel olanlar var bu engelleri birlikte aşalım diye niye alo demesiniz?

“VATANDAŞIN PARASI REKLAMA HARCANIYOR”

“Belediye bütçesinde 5 yılın ortalamasında bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 45 bile olmayan çok başarısız bir bütçe yönetimi var karşımızda. Büyükşehir Belediyesinin bir günlük su geliri 1 milyon TL, eski parayla bir trilyon. Senede 365 milyon TL yani eski parayla da 365 trilyon yapıyor. Bu paralar nereye harcandı? Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yılda reklam için ödediği para 100 trilyon. Vatandaşın parasını, reklama, billboarda harcıyor. Projeye harcadılarsa helali hoş olsun. Biz de teşekkür edelim. Ama 2014’te açıkladıkları 133 projenin sadece 13 tanesi hayata geçti. Merak ediyoruz ve soruyoruz. Bu paraları billboardlar dışında nerelere kullandınız? Su parası olarak vatandaştan aldığınız bu 365 milyonu nerede ve nasıl kullandınız?”