Karabalcı şu ifadeleri kullandı: “Son 6 yılda operasyonlar, PKK’nın belini kırmıştır. 2015- 2016 yıllarında hendeklere gömülen PKK, 4 yıldır Suriye ve Irak’ın kuzeyine yapılan harekatlarda Ordumuzun ayakları altında çiğnenmiştir. PKK yolun sonuna gelmiştir! Çaresizlik içinde kıvranan teröristler, savunmasız ve masum vatan evlatlarını kahpece şehit etmiştir. Bu olay PKK’nın intihar eylemidir. Korkaklar hain olur! PKK korkak bir terör örgütüdür. 40 yıldır Mehmetçiği sırtından vuran, savunmasız insanları masum bebekleri katleden katil sürüsü kirli yüzünü bir kez daha oraya koymuştur. Çeşitli tarihlerde alıkonan TSK- Emniyet ve MİT personellerinin Gara’daki mağarada öldürülmesi bu hain terör örgütünün korkaklığını gözler önüne sermiştir.

Emperyalizime ve onun aparatlarına karşı verdiğimiz vatan savaşında özellikle PKK terör örgütüne büyük darbeler vurulmuştur. Artık yok olma noktasına gelen PKK terör örtüğü, böyle canice yöntemlere başvurarak kurtulamayacaktır. Ağababaları Amerika dünyada kaybetmektedir. Bu süreçte PKK terör örgütü tamamen temizlenecektir. Türk Milleti sonuna kadar Mehmetciğin arkasındadır.

Bu noktada önemli bir uyarı yapıyoruz. PKK’nın kökten temizlenmesinin yolu yasal uzantısı olan HDP’yi kapatmaktan geçmektedir. Yasal uzantı diyoruz fakat HDP asla yasal değildir. Çünkü, HDP eşittir PKK’dır. Diyarbakır annelerinin mücadelesi bunu bir kez daha kanıtlamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, milletin meclisinde vatandaşlarımız şehit edenlerin yeri yoktur. HDP derhal kapatılmalıdır.

Teröre hizmet eden bu partinin yasal imkanlardan yararlanması, devlet hazinesinden milyonlarca lira para laması bu milletin sabrını taşırmıştır. Diyarbakır’da HDP’ye kepenk kapattıran anaların mücadelesi artık Türk milletinin mücadelesi haline gelmiştir. Millet, bölünmek istemiyor. Millet artık mecliste terörist istemiyor! PKK’nın partisiyle ittifak kuran Atatürkçü - milliyetçi maskeli partileri uyarıyoruz. HDP ile ittifaktan vazgeçin. Devletin ve milletin birliği içerisinde yerinizi alın. Yoksa Türk milleti sizi sırtından atmasını bilir.”