Mehterle başlayan program, İl Binasındaki basın toplantısıyla devam etti. Toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, İl Başkanı Burak Pehlivan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Ülkü Ocak’ları İl Başkanı Emre Özbey, parti ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Ümmet Akın’ın partinin Büyükşehir Adayı olduğu resmen açıkladı. 

“BURAYA BAHÇELİ’NİN TALİMATIYLA GELDİM”

Pehlivan’ın ardından kürsüye çıkan Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, “Bu zamana kadar verdiği emekten dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.   Ümmet bey zaten sahada aktif bir şekilde seçim için çalışıyordu. Bundan sonra da durmadan yolumuza devam edeceğiz. MHP her zaman devletin bekası için elini taşın altına koymuştur. Bildiğiniz üzere Cumhur ittifakı devam etmektedir. Fakat yerel seçimlerde partimiz her İl ve ilçede kendi adaylarıyla yoluna devam edecektir. Aydın bu güne kadar hak edip de kavuşamadığına, MHP belediyeciliği ile kavuşacaktır. Buraya MHP Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatıyla geldim. Genel başkanımızın takdir ve talimatıyla Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Ümmet Akın beyefendidir. Allah kendisinin yar ve yardımcısı olsun. Gazamız da mübarek olsun. Bundan sonra bize düşen çok çalışmak” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümmet Akın, “Sayın Genel Başkanımızın bize, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı sensin’ dediği günden bu yana bir aydır bu bilgiyi paylaşmadık. Genel başkanımız bize inandı, biz de onun bu inancını boşa çıkarmamak için bu seçimi kazanıp genel başkanımızın inancını taçlandıracağız inşallah. 17 ilçe belediye başkanımızla birlikte Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinde çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Fakat hizmet mücadelesi içerisinde Büyükşehir duvarını bir türlü açamadık. Ya mevcut durumu kabullenecektik, ya da 2019’da yerel seçimlere girip Büyükşehir’i MHP’li yapacaktık. Biz zor yolu seçtik, Büyükşehir için yola çıktık. Şimdiden tüm belediye başkanlarına sesleniyorum, ayrıştıran değil birleştiren belediye başkanı olacağım. Hizmeti eşit ve adaletli dağıtacağız. Belediyeler, halkımız için var. Biz insanlar için tasarlayacağız şehirlerimizi. İnsanlar için planlamış bir büyükşehirle yaşayan şehirler olacağız” dedi. 


AYYILDIZ KALKINMA PROJESİ

Aydın’ı kalkındırmak için hazırladıkları bir projeden bahseden Akın, “AYYILDIZ(Kalkınma Projesi)’ni geliştirdik. Bu projede, Tarım kenti Aydın, Turizm kenti Aydın, Sağlık Kenti Aydın, Eğitim Kenti Aydın ve Bilim Kenti Aydın olmak üzere ana başlıklarla 5 ana yıldızımız var. Herkesin Belediye Başkanı olacağım, herkese kapımız açık'' diye konuştu.