MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu ile arasında problem yaşandığı iddia edilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’dan açıklama geldi. Kılavuz, “Kasıtlı olarak fitne çıkarmak için bu rutin değişikliği bir sorun varmış gibi yorumlayanları görüyoruz. Bu şahıslar, Ülkücü Hareketi yıpratmak adına bu tezviratları ilk defa yapmıyorlar. Bu olaya karşı uyanık olmamız gerekiyor” dedi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz arasında problem yaşandığı, tartışmanın ardından Depboylu’nun MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Olcay Kılavuz’un görevden alınmasını ve Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin boşaltılmasını istediği iddia edilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Bazı basın kuruluşları iki gündür kasıtlı olarak fitne çıkarmak için bu rutin değişikliği bir sorun varmış gibi yorumlayanları görüyoruz. Bu şahıslar, Ülkücü Hareketi yıpratmak adına bu tezviratları ilk defa yapmıyorlar. Bu olaya karşı uyanık olmamız gerekiyor. Bunun aksi bir şey düşünülemez” diye konuştu.

“LİDERİMİZİN YANINDAYIZ”

1 Ocak itibariyle görevi bırakacaklarını duyuran Kılavuz, “Bizler her zaman Liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrindeyiz. İyi günde, kötü günde; hiçbir dünyevi kaygı gözetmeden liderimizin yanındayız. Bizim sadakatimizin üstünde hiçbir makam yoktur, asla da olamayacaktır. Namusumuzla, şerefimizle aldığımız bu görevi 1 Ocak’ta yine namusumuzla şerefimizle bizzat liderimizin kendi iradesi ile tamamlıyoruz. Bizim için en büyük onur budur” ifadelerini kullandı.