CHP Parti Meclisi üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Bozdoğan’da partisinin seçim ofisi açılışına katıldı. Burada hükümete ve Mustafa Savaş'a sert eleştirilerde bulunan Tezcan, “Aydın'ın değil Türkiye'nin en büyük problemi işsizlik ve onun sebebi sizsiniz. Siz ne yaptınız?” diye sordu.

Hükümetin tarım politikalarını eleştiren Tezcan, "Türkiye'de tarım bitti. Bugün Türkiye'de 400 bin ton patates depolarda dururken 200 bin ton patates ithal ediyor. Yazık değil mi Bozdoğanlı üreticiye? Geçen sene patates tarlada çürüdü; çiftçiyi yokluğa, zarara mahkûm ettiler. Bu sene de patates ithal ederek bir kere daha çiftçiyi yokluğa mahkûm ediyorlar. Tarım, üretim yoksa orada varlık kuyruğu olmaz, yokluk kuyruğu olur. 650 bin esnaf kepenk kapattı. 7 milyon vatandaşımız işsiz. 20 milyon vatandaşımız yoksulluk sınırının altında. Böyle bir tabloda seçime gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Çerçioğlu'nun Aydınlılara uzun zamandır hizmet ettiğini hatırlatan Tezcan "Aydın'da son 10 yıldır yapılan hizmetler dururken, bundan sonraki 5 yıl için bütün projeler halkın gözünün önünde dururken Ankara'dan çıkıp gelen birisi 'Ben Aydın'ın sorunlarını çözeceğim' diyor. Kimden bahsettiğimi biliyorsunuz. Bahsettiğim arkadaşın aslında İstanbul ve Ankara'da 25 yıldır kentin katili olan bir siyaset anlayışının buradaki temsilcisi olduğunu biliyorsunuz. Kenti yok eden anlayışın temsilcisi Aydın'ı yönetmeye talip olduğunu söylüyor" dedi.

“SEBEBİ SİZSİNİZ”

Eleştirilerine devam eden Tezcan "Aydın'ın en büyük problemi ne diye sorduklarında işsizlik cevabını vermiş. Günaydın! 17 yıldır Türkiye'yi kim yönetiyor. Sayın Mustafa Savaş; Aydın'ın değil Türkiye'nin en büyük problemi işsizlik ve onun sebebi sizsiniz. Siz ne yaptınız? Her asgari ücretli açlık sınırının altında yaşıyor" şeklinde konuştu.

“NAMERDE MUHTAÇ ETMEYECEĞİM”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, seçim ofisi açılışı için gittiği Bozdoğan'da binlerce vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı. Çiftçinin, üreticinin halinden en iyi kendilerinin anladığını söyleyen Çerçioğlu, Ege Yem'den Aydınlı üreticilerin yüzde 20 daha ekonomik yem satın alabildiklerini söyledi. Başkan Çerçioğlu “Ben vatandaşı memnun edebilirsem rahat uyuyabilirim. Aydın'da yaşayan hiç kimseyi namerde muhtaç etmedim, etmeyeceğim” diye konuştu.