HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, seçim çalışmalarını izlediği Aydın’la ilgili izlenimlerini kaleme aldı. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’a 10 gün boyunca ulaşamadığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ise kendisini kahvaltıda ağırladığını aktaran Sarıkaya, kahvaltı sırasında gelen telefon konuşmasından bahsetti. Srıkaya, telefon konuşmasını duyan Çerçioğlu için, “Oturduğu sandalyeden düşüyordu…” ifadelerini kullandı.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

10 GÜNDE ULAŞILAMAYAN CHP’NİN İL BAŞKANI

Çerçioğlu bireysel olarak sahada etkin çalışırken, CHP’de her güçlü belediye başkanının bulunduğu ildeki örgüt yapısı burada da ortaya çıkmış.

Bunun en iyi örneğini de bizzat yaşadım.

Aydın’a gitmeden önce cep telefonunu hiç açmayan CHP İl Başkanı Ali Çankır’ı makamından 10 gün boyunca ve aynı saatte sürekli aradım ve Aydın’da kalacağım günleri belirtip randevu talebinde bulundum.

Durmuş Ali arkadaşım ve ben her aradığımızda sekreterinden aynı yanıtı aldık:

“İl Başkanımız bugün çok yoğun, müsait olduklarında size dönecek…”

Günler ilerledikçe randevu talebi sekterin ses tonundaki bıkkınlığa da yansıdı.

Sonunda onuncu aradığımda randevu talebimi geri çektiğimi ilettim.

İl Başkanı’nın sekreteri ile Aydın kent merkezinde bu konuşmayı yaparken, tesadüf eseri oradan geçmekte olan bir gazeteci arkadaşım görüp yanıma gelerek hal hatır sordu.

Ben de on gündür aynı saatte Durmuş Ali Kılınç ile CHP İl Başkanımızı aradığımızı ve ulaşamadığımızı, bunun üzerine randevu talebini geri çekmekle uğraştığımı söyleyince gülmeye başladı ve yanımdan uzaklaştı.

KAHVALTIDA GELEN TELEFON

Çok geçmedi cep telefonumdan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arayıp sabah kahvaltı davetinde bulundu.

Ertesi gün Çerçioğlu’nun yanına gittiğimde, İl Başkanı olduğunu belirttiği kişi de yanımıza geldi.

Kendisine, “Sizden adaylık, belediye meclis üyeliği falan istemiyorum, sadece görüşünüzü alıp yansıtmak için aradım” dedim.

Tam cümlemi bitirmiştim ki cep telefonum çalmaya başladı, 10 gündür çevirdiğim için numara tanıdıktı, İl Başkanı’nın sekreteri arıyordu.

Diğerlerinin de duyması için hoparlörü açtım; aynen şunları söyledi:

“Siz dün randevunuzu geri çektiniz ama, İl Başkanıma bu durumu ilettim. Bugün de müsait olamayacağını, yarın da çok yoğun olduğunu belirtti. Aydın’da kalırsanız sizinle belki ertesi gün akşam saatlerinde görüşebilir…”

Çerçioğlu oturduğu sandalyeden düşüyordu…

İl Başkanı ise “Başkanım aşağıda bekleyenlerimiz çok fazlalaştı…” diyerek kahvaltının başlamadan sonlandırılması peşindeydi…

Çerçioğlu söylenmesi gerekeni söyledi…