İYİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner, eski İl Başkanı Betül Akçanal’ın partiden istifasıyla ilgili konuştu. Taner, “Beklentilerini bulamadıkları takdirde, başka yerde beklentilerini karşılamak üzere fikir değiştirebilirler. Gönül gitmelerini istemezdi ama gidenlere de yapacak bir şey yok” dedi.

İYİ Parti’de görevden alınan eski İl Başkanı Betül Akçanal ve 4 parti yöneticisinin istifaları tartışma yarattı. İstifaları değerlendiren Kurucu İl Başkanı Recep Taner, istifanın bir irade beyanı olduğunu belirterek kararlarını saygıyla karşıladıklarını ifade etti. Taner, “Gönül istifa etmelerini istemezdi. Netice itibariyle İYİ Parti’de siyaset yapan, hasbelkader belli bir hizmeti geçen arkadaşlarımızın istifa etmesinden dolayı üzgünüz. Ancak diğer taraftan baktığınız zaman istifa bir irade beyanıdır. İstifa tek taraflıdır. Onların istifalarıyla verdikleri mesajı saygıyla karşılıyoruz. Bundan sonraki yaşamlarında başarı diliyoruz” dedi.

“BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAK ÜZERE FİKİR DEĞİŞTİREBİLİRLER”

İnsanların siyasetten beklentileri olduğunu ve bu beklentiler doğrultusunda siyaset yaptıklarını dile getiren Taner, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Siyasette insanların beklentileri vardır. Beklentilerini bulamadıkları takdirde, başka yerde beklentilerini karşılamak üzere fikir değiştirebilirler. Gönül gitmelerini istemezdi ama gidenlere de yapacak bir şey yok.”