Didim'de aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan su baskınlarının ardından AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı ile CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak arasında polemik başladı. Subaşı'nın sel baskını nedeniyle yaptığı eleştirilere Koçak yanıt vermişti. Subaşı, Koçak'ın sözlerini, “Ağam Didim Halkıyla Eğleniyy” diye yorumladı.

Didim’de aşırı yağış nedeniyle yaşanan su baskınları ilçede tartışmaya neden oldu. AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, alt yapı eksikliği olduğunu vurgularken CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ise “Sahi sen Didim’de mi yaşıyorsun yoksa başka bir yerde mi? Çünkü senin tarif ettiğin Didim ile şuan ki Didim birbirinden çok farklı, bilmiyorsan haberin olsun” ifadeleriyle yanıt verdi.

“ÜTOPYA DİDİM’İ”

Koçak’ın ilçeye büyük yatırımlar yapıldığını, Didim’de çalışmaların hala devam ettiğini ifade etmesi üzerine tekrar bir açıklama yapan Subaşı, bu sözleri “Ağam Didim Halkıyla Eğleniyy” diye yorumladı.

Subaşı’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Saygıdeğer Didim Halkı. Sizlere bir İlçe Örgütü başkanının Ütopya Didim’inden bahsetmek istiyorum. Sularının şırıl şırıl aktığı, kanalizasyon derdinin olmadığı, her gün başka bir yatırımcının geldiği, yazın ortasında, turistlerin arasında yol çalışmasının yapılmadığı bir Didim hayali. Kulağa hoş geliyor değil mi? Ama işte davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Bunların hepsi CHP Didim İlçe Başkanının hayalleri! Benim nerede yaşadığımı soruyor ama kendisi hayal dünyasında yaşıyor farkında değil. Canı yanmış ki bu sefer dersine çalışarak cevap vermiş. Öyle ‘şunu aradım’ demiyor bu sefer. Diyor ki; Yatırım üstüne yatırım yapmış ASKİ Didim’e. Yapılan yatırım sayesinde sularımız hala az ve kireçli akıyor, kanalizasyonlar hala taşıyor ve yağmur suyu altyapısı hala tahliyede yeterli değil. Gerçekten muhteşem yatırım! Hele bir de Akbük’te kanalizasyon çalışması yapıyorlarmış. Teşekkürler Nurettin Koçak. Gerçekten dev hizmet!

“KÖYDEN FARKI YOK”

Şimdi senin hayal Didiminden çıkıp gerçek Didim’e geri dönelim. Didim’de yaşayan halk ve gelen turistler yazın Altınkum’da hala arabalarını park edecek yer bulamıyorlar. Denizden çıkıp evlerinde duş alacaklarında hala suları kesiliyor ya da az akıyor. Vatandaş kesilen, az akan suyunun faturasını canı yana yana öderken başkanınızın böyle bir derdi olmuyor. Sokaklarda dolaşırken hala çöp birikintileriyle karşılaşıyoruz. Tatil köyünde bunlarla karşılaşmak çok mu iyi? Köy diyoruz çünkü sayenizde köyden bir farkı yok!

“EN İYİ HİZMETİ HEYKEL DİKMEK”

Akbük gibi bir yerden haberin var da orada 50 yıldır yaşayan insanların belediye tarafından evlerinin, bahçelerinin yok edilmek istendiğinden haberin yok öyle mi? Mensubu olduğun partinin en iyi hizmeti heykel dikmek. İyi hoş da yahu bizim tarihimizde denizcilikle uğraşan Çaka Bey’e, Piri Reis’e,Barbaros Hayreddin Paşa’ya ne oldu da gidip Yunan tanrılarını Altınkum’a diktiniz? Hiç mi tarih bilinciniz yok? Belediye işini üstlendiğinizde bu görevin gerekliliklerini de üstlenmiş oluyorsunuz. Asıl belediyecilikse bunu en az eksikle yapmakta bitiyor. Hizmet, yaptım bitti diyerek değil, neden yaptım, ne işe yaradı sorularını cevaplamakla olur. Hizmet işi senin işin değil ama madem ders çalıştın eksik kalmasın. Benim boyumu aşan borular hala evime berrak su getiremiyorsa boyu ne işe yarar? Yağmur suyunu hala tahliye edemiyorsa kaç km yaptığının ne önemi var? Kendini uç uca eklenmiş boruları büyük hizmet olarak görüp avutmanı anlıyorum.

“BOŞ TENEKE OLDUĞUNUZDAN EMİNİM”

Ama önemli olan gözde değil özde büyüklük. Her şeyin sonunda sana da teşekkür etmek gerekiyor. Yıllardır Didim’i niye bir Bodrum, Kuşadası, Çeşme yapamadığınızı merak ediyorduk. Meğer SİZ Didim’de değil hayallerinizde yaşıyormuşsunuz. Haddinizi aşan cümlelerle siyasi üsluptan bihaber olduğunuzu da gördük. Madem sordunuz söyleyeyim, Davul muyum, Saz mıyım bilmem ama sizin boş teneke olduğunuzdan eminim. Hayal dünyanızda hizmete devam edebilirsiniz.”