Betül Akçanal'ın İYİ Parti Aydın İl Başkanlığına atanmasına tepki göstererek İl Gençlik Kolları Başkanlığından istifa eden, daha sonra Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu üyeliğine getirilen Fatih Arslan görevden alındı. İl Başkanı Akçanal, Arslan'ın göreve getirilmesine tepki göstererek, "Kılıçları çektim" demişti.

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu üyeliğine atanan Fatih Arslan hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Akçanal'la İl Başkanlığına atanmasının ardından sorun yaşayan Arslan'ın Genel İdare Kurulu üyeliğinden alındığı öğrenildi.

Fatih Arslan, İYİ Parti Aydın kurucu İl Başkanı Recep Taner’in istifasıyla boşalan göreve getirilen Betül Akçanal'ın atanmasına tepki göstererek, Gençlik Kolları Başkanlığından istifa etmişti. Liyakat vurgusu yapan Arslan, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Yapılan atama neticesinde İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı’na getirilen Sayın Betül Akçanal Hanımefendi ile siyaset ve yönetim anlayışı yürütmenin mümkün olmadığı kanaatini taşımaktayım. Bu sebeple İyi Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevimden istifa etme kararı almış bulunmaktayım” demişti.

İstifa kararının ardından Genel Merkeze çağrılan Fatih Arslan, Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyeliğine atanmıştı. Bu atamaya tepki gösteren İl Başkanı Betül Akçanal, “Fatih ile aramızda şu aralar sıkıntı var. Ben onun GİK üyeliğini onaylamıyorum. Liyakatsiz atama diye açıklama yaptı. Bu bana değil genel merkeze yapılmış bir hakaret. Ben çalışırım başarılı olamam. O zaman dersin ki bu liyakatsiz bir atama. Bak gördünüz mü bu kadın başarılı olamadı dersiniz. Ben atanır atanmaz bu çocuk istifayı yaptı. Fatih’i severdim. Ama Fatih hata üzerine hata yapıyor. Kaçıncı hatası oldu. Ben barış elini uzattıkça o tepiyor. Savaş çıkarıyor aramızda. Ben kılıcı çektim. Ben artık o kılıcı yerine sokmam. Fatih’le savaşacağım. Zarar veriyor” diyerek sert bir çıkış yapmıştı.

Arslan'ın, Betül Akçanal'ın Genel Merkeze yaptığı baskı sonrasında görevden alındığı öğrenildi.