31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçim için AK Parti ve MHP’nin ittifak arayışları devam ederken, Söke’de Cumhur İttifakı’nın çatı adayı olarak sürpriz bir isim ortaya çıktı.

Aydın’da halihazırda Cumhur İttifakı’nın AK Parti ile birlikte bir diğer bileşeni olan MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, sahadaki aktif çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken ittifak çatısı altında işbirliğine gidileceğine dönük söylentiler, kamuoyundaki beklentiyi daha da artırdı. Aydın’ın Söke ilçesindeyse Cumhur İttifakı’nın adayının MHP’li kimliğiyle bilinen Sökeli İşadamı Tekin Yavuz olmasını isteyen AK Partili ve MHP’li bazı isimlerse sosyal medyadan bu taleplerini yinelediler. 

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYI TEKİN YAVUZ OLMALI”

Söke’de yayın yapan bir yerel tv kanalının, Yerel Seçimler’in konuşulduğu sabah programına sosyal medya hesabından yorumda bulunan AK Parti Söke eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Polat, “Cumhur İttifakı’nın Adayı Tekin Yavuz olmalı” şeklindeki yaklaşımı, MHP Aydın Büyükşehir ve Söke Belediye Meclisi Üyesi Metin Sakalar’dan da destek buldu. Polat’ın Tekin Yavuz’un Cumhur İttifakı’nın adayı olması yönündeki yaklaşımına destek veren Sakalar, “Haydar Polat başkanım yanındayız” ifadelerini kullanırken, ilçedeki her iki parti tabanının da uzun yıllar MHP’de siyaset yapan Tekin Yavuz ismine sıcak baktığı öğrenildi. Aynı zamanda AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un kardeşi olan Tekin Yavuz herhangi bir adaylık açıklaması yapmazken, kulislerden edinilen bilgilere göre süreç dahilinde Söke’de sürpriz gelişmeler yaşanabileceği belirtiliyor.