Cumhur İttifakının Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın ‘Aydın’ın imar planı yönetmeliği yok’  açıklamasına belediyenin İmar Komisyonu Başkanı Hasan Yörük sert sözlerle yanıt verdi. Yörük, “Yatırımlara ilişkin yer seçim kararları yönetmelikle değil imar planlarıyla alınır. Bir daha bilmediğin sulara girerken çevrene danışmayı unutma” dedi.

NE OLMUŞTU?

Koçarlı’yı ziyareti sırasında konuşan Cumhur İttifakının Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Büyükşehir Belediyesi’ni yatırımcıyı kaçırdığını ifade ederek, “Bu ilin bir imar plan yönetmeliği yok. Yatırımcı bunu bilmeden nasıl gelecek Aydın'a? Fabrikayı, yolu, turistik tesisi nereye koyacaksınız bunu yatırımcı bilmiyor. Bilmeden bu şehre nasıl gelsin, niye gelsin. Yatırımcıyı da kaçırıyorsunuz, yatırımları da engelliyorsunuz” demişti.

“İMAR YÖNETMELİĞİ HENÜZ İCAT EDİLMEDİ”

Savaş’ın ‘Aydın’ın imar planı yönetmeliği yok’  sözlerini eleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Hasan Yörük, açıklamaya yanıt verdi.

Yatırımlara ilişkin yer seçim kararlarının yönetmelikle değil imar planlarıyla aldığını söyleyen Yörük, “Sayın milletvekili anlamadığı konuları bilenlere danışmadan açıklama yapmasıyla meşhur olma yolunda da hızla ilerliyor. Bu sefer de ‘Aydın’ın bir imar planı yönetmeliği yok, yatırımcı fabrikayı nereye yapacağını bilmeden nasıl gelsin’ demiş. Sayın Savaş sana adım adım ve seni aydınlatarak cevap vereyim ki, bir daha bilmediğin sulara girerken çevrene danışmayı unutma. Yatırımlara ilişkin yer seçim kararları yönetmelikle değil imar planlarıyla alınır. Zaten imar plan yönetmeliği diye bir yönetmelik türü de henüz icat edilmedi” ifadelerini kullandı.

“VAKTİNİZİ ELEKTRİĞİ DÜŞÜRMEYE AYIRIN”

 Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış ve yürürlükte olan bir imar planının zaten var olduğunu söyleyen Yörük, şu ifadeleri kullandı:

“Kendi partinin ihtisas komisyonu üyesine lütfedip sorsaydın planla ilgili detaylı bilgi dahi alabilirdin. Bu planda yatırım alanları her sektörde ayrı ayrı tespit edildi. Sen hiç canını sıkma. Yani bu şehre gelen yatırımcı nereye ne yapacağını senden daha iyi biliyor. Yatırımcıyı da bu kadar düşünüyorsunuz madem, siz Ankara’da geçirdiğiniz vaktinizi yüzde 100’ün üstünde zam yaptığınız elektrik maliyetlerini düşürmeye ayırın, gerisini belediyeler burada halleder siz hiç merak etmeyin.”

“BİZİM HAVAALANI NE OLDU?”

Savaş’ı sert sözlerle eleştiren Yörük, Çıldır Havaalanı’nı ve Aydın-Denizli Otoyolu’nu gündeme getirdi. Yörük, “Hem bir hemşehriniz hem de yaşça büyüğünüz olarak da size tavsiyem, seçimden sonra da Aydın’a, Aydın’ın dertlerine vakit ayırın, daha sık gelin, belki bu şehir için yapabileceğiniz küçücük de olsa bir şeyler bulursunuz. Şunu da hatırlatayım söz vermiş olduğunuz Aydın-Denizli otobanını neden yaptıramadığınızı söyle, bir de bizim havaalanı ne oldu?” diye konuştu.