AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Muhtarlar Günü’nü kutladı. Savaş, “AK Parti iktidarı olarak 2002’ den bu yana sizleri çok daha fazla kucaklamaya ve hak ettiğiniz saygıyı toplum nezdinde sizlere teslim edebilme gayretindeyiz” dedi.

Savaş’ın mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Aziz Milletimizin iradesi konumunda bulunan ve milli iradenin de temsiliyetini başarıyla gerçekleştiren çok saygıdeğer muhtarlarımız. Demokrasimizin sandığa yansıyan iradesi elbette ki sizlersiniz. Bu yüzden milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde her hafta sizler ağırlandınız. Çünkü sizler yürütmenin halk nezdindeki en önemli temsilcilerindensiniz. Bizler de AK PARTİ iktidarı olarak 2002’ den bu yana sizleri çok daha fazla kucaklamaya ve hak ettiğiniz saygıyı toplum nezdinde sizlere teslim edebilme gayretindeyiz. Bu nedenle 19 Ekim tarihi, 19.10.2015 tarihli Başbakanlık Genelgesiyle birlikte iktidarımız tarafından ‘Muhtarlar Günü’ olarak belirlenmiştir. Milli iradeyi muktedir kılma çabasıyla yürüdüğümüz bu yolda, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da her zaman büyük engellerle yolundan saptırılmaya çalışılmıştır.”

“BU TEMSİLİYET MAKAMI KÜÇÜMSENMİŞTİR”

"’Muhtar bile olamazsın’ söylemleriyle aziz milletimizin bu büyük iradesi ve temsiliyet makamı küçümsenmiştir. Bu girişimler dün olduğu gibi bugün de farklı argümanlarla devam etmekte, aziz milletimiz egemenlik hakkından mahrum bırakılmak istenmektedir. Fakat bugünkü Türkiye, milli iradenin ayaklar altına alındığı darbeler zamanındaki Türkiye değildir. Artık aziz milletimiz canı ve kanı pahasına milli iradesine sahip çıkmakta, darbe heveslilerine gereken cevabı korkusuzca kendisi vermektedir.  Bu büyük destek neticesinde milli iradenin temsilcileri, bugün muktedir olarak milletinin başındadır.  Bu vesileyle Tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü ‘nü kutluyor, görevinin başındayken şehit edilen muhtarlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.”