AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, yeni havalimanının açılışıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Asla silinemeyecek bir imzayı bugün gökyüzüne milletçe hep birlikte atıyoruz. Bugün mutluyuz. Çünkü iki bayramı birden kutluyoruz” dedi.

İstanbul’daki yeni havalimanının açılışıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, “15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi aziz milletimizi bombalayan uçakların hedefinde yeni havalimanı projemiz gibi yüzyıla damga vuran bu eşsiz projeler de vardı. Milli irademiz o gece, bütün bu projeleri de koruyup kollamıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bu sadece bir havalimanı değil bir zafer anıtıdır” söyleminin ‘tarihi bir irade’’ olduğunu ifade eden Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Engelleyemediler. Milletimizin desteği ve devletimizin kararlılığıyla dünyanın en büyük havalimanı projemizi bugün açıyoruz. Önce Marmaray, şimdi Yeni Havalimanımız ve daha sonra da Kanal İstanbul. Bitmedi inşallah her şey daha yeni başlıyor. 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’si, dünya genelinde yeni projelerle milletimizi kalkındırıp devletimizi çok daha güçlü hale getirecektir. Bugün mutluyuz. Çünkü iki bayramı birden kutluyoruz.”