Aydın’da 7 tane organize sanayi bölgesinin bulunduğunu ve bunların hiçbirinin alt yapısının olmadığının altını çizen Savaş, “Bunların işi gücü kendilerini tanıtmak olmuş. Bölgede alt yapının olmadığını duyan bütün yatırımcı firmalar Aydın’a gelmekten vazgeçiyorlar” dedi. Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Gökhan Maraş da eleştirileri onaylayarak ‘doğru’ dedi.

Aydın Ekonomi Kulübü tarafından Adnan Menderes Üniversitesi’nde düzenlenen “Yerel Kalkınma ve Aydın Ekonomisi” konulu yoğun katılımla gerçekleşti.

Ekonominin öncülerinin ağırlandığı panelde, Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş da konuşma yaptı.
Atatürk Kongre Merkezi’nde katılımcılara hitap eden Savaş, önümüzdeki dönemde şehrin istihdam odaklı dev projelerle anılacağını ve bu şehrin bir kaptan pilota ihtiyacı olduğunu söyledi.

“ADÜ İLE DİYALOG İÇİNDE OLACAĞIZ”

Aydın’da mevcut büyükşehir belediyesinin sanayileşmenin önünü kestiğini savunan Savaş, “Adnan Menderes Üniversitesi’nde 2 bin 500 akademisyen eğitim veriyor. 68 bin de öğrencimiz öğrenim görüyor. Ama bakıyorsunuz CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanının üniversiteyle diyalogu sıfır. Bugüne kadar yapılan ortak bir tane eser yok. Hep kayıp, hep kayıp. Yerel yönetimlerin proje dostu olması gerekiyor. Üzülerek ifade ediyorum ki biz bunu göremiyoruz. Biz bu şehrin önünü açacağız. Üniversitemizle birlikte büyük fikirlerle ve yapacak olduğumuz istişarelerle kalıcı eserler yapacağız. Kayıp yılların önüne geçmek ve yerel kalkınma hamlesi için merkezi hükümetle çalışmamız gerekiyor. Bunu çok başarılı şekilde hayata geçirmiş şehirler var. Aydın da bunlardan birisi olsun diyoruz” dedi.

“BU ŞEHİR UÇACAK AMA KAPTAN PİLOTA İHYİYACI VAR”

Aydın’da 7 tane organize sanayi bölgesinin bulunduğunu ve bunların hiçbirinin alt yapısının olmadığının altını çizen Savaş, “Ekonomiye yön veren kıymetli dostlarım. Bunların işi gücü kendilerini tanıtmak olmuş. Bunlar bunun derdine düşmüş. Ama bizim tek derdimiz hizmet olacak. Bölgede alt yapının olmadığını duyan bütün yatırımcı firmalar Aydın’a gelmekten vazgeçiyorlar” ifadelerini kullandı.

Savaş’ın ‘Doğru mu’ diye sorduğu Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı ve ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Gökhan Maraş da eleştirileri onaylayarak ‘doğru’ dedi.

Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aydın’da yatırımcılarla iş yapma kültürümüzü geliştirmemiz gerekiyor. Bizler şuanda şehrimize yatırım yapmak isteyen bütün büyük yatırımcılarla görüşmelerimize başladık. Önümüzdeki dönem bu taşları oturtacağız. En büyük hedefimiz Aydın'a istihdam sağlamak olacak. Biz bu şehrimize beş yılda 50 bin kişilik istihdam sağlamaktan bahsediyoruz. Bu işler öyle üreticiden iki kamyon patates alıp meydan da dağıtmakla olmaz. Bunu yaparak vatandaşı zenginleştirmiş olmuyorlar. Sosyal yardımlar elbette yapılacak, ama kalıcı istihdam sunamazlarsa bunun da önemi kalmıyor. Bunların işleri, güçleri sadece şov yapmak. CHP'li işbilmez mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı, her yerde tarım bölgesiyiz, hayvancılık yapıyoruz diyor. Ama kalıcı sürdürülebilir bir tane bile projeleri yok. Büyükşehirin çok büyük bir kaynağı var ancak bu paraları nerelere harcadıkları belli değil. Biz bu kaynağı en verimli şekilde ve hizmet odaklı kullanacağız. 4 Milyarı belediye bütçesi, 12 Milyarı da devlet ve özel sektör olmak üzere toplamda 16 Milyar lira değerinde yatırım getiriyoruz. İnşallah bizler, Nisan’dan itibaren çok hızlı bir şekilde yerel kalkınma hamlesini başlatacağız.”