Jeotermal Enerji Santralleri’ni Meclis gündemine taşıyan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Efeler’de 115 gündür direnişte olan sarı otobüs şoförlerinin tepkisiyle karşılaştı. Hüseyin Yıldız’ın “Mağdur vatandaşlarımızın hakkını aramaya devam edeceğiz” ifadelerine yanıt veren Aslan, “Sizi alanımıza davet ettik, gelmediniz. Neyin, kimin hakkını savunuyorsunuz?” dedi.

Bir süredir Efeler’de bağlı Kızılcaköy Mahallesi’nde vatandaşların karşı çıktığı Jeotermal Enerji Santralleri meclis gündemine taşındı. CHP ve İYİ Parti’lilerin verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması reddedilirken, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM Genel Kurulu’ndan bir fotoğraf paylaşarak, “TBMM Genel Kurulu çalışmalarımız devam ediyor. Her şeye rağmen halkın sesi olmaya, mağdur vatandaşlarımızın hakkını aramaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıldız’ın “mağdurların hakkını aramaya devam edeceğiz” sözlerine, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne işten çıkarılan sarı otobüs şoförlerinden yanıt geldi.

115 gündür direnişte olan şoförlerden Okan Aslan, “Biz de mağduruz sayın vekil. 115 gündür hiç sordunuz mu? Kent Meydanı’ndayız! Sizi davet ettik, ‘siyaseten doğru olmaz’ dediniz. Neyin, kimin hakkı için mücadele veriyorsunuz? Sendikaya üye olduktan sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bizi işten atarak en büyük haksızlığı yapmış olmadı mı? Gelin de mücadele görün! İl ve ilçe başkanlığı karşısındayız, biliyorsunuz” dedi.