Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Buharkent'te Aydın - Denizli otoyol güzergahı ve bağlantı yolu krizi ile ilgili açıklama yaparak vatandaşın yanında olduklarını vurguladı.

Buharkent’e bağlı Feslek Mahallesi’nde vatandaşlar verimli tarım arazilerinin yok olacağını söyleyerek CHP heyeti ile sorunlarını paylaştı.

Milletvekilleri, konuyu Ankara’ya taşıyacaklarını söyledi.

“EN UYGUNSUZ BÖLGE”

Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, "Şu an yapılmak istenen bağlantı yolu için en uygunsuz bölge. Bir metrekare tarım arazinin yok olması bile bizi yaralar. Bizim için tartışmamız gereken konu Buharkent'in bağlantı yolu ihtiyacı var mı, yok mu? Bunu tartışmalıyız. Sarayköy'de bağlantı yolu var 18 kilometre, Kuyucak'ta bağlantı yolu 25 kilometre kadar. Buralar varken, Buharkent'e gerek yok. Araziler birinci sınıf tarım arazisi. Bunların yok olması engellenmeli. Otoyola girmek isteyen Sarayköy'den de girebilir, Kuyucak'tan da girebilir. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili lojistik anlamında kazancımız yok. Bağlantı yoluyla birlikte doğu-batı şeklinde tarla yolları kapanacak. Bu şekilde su yolları da kapanacak" diye konuştu.

"TARIM ARAZİLERİ YOK EDİLİYOR"

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Kuyucak Çamdibi'nde de benzer sorunları gördük. Görüyoruz ki vatandaş mağdur. Milletvekillerimiz Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız ile birlikte yanınızda olacağız. Problemin ne kadar büyük olduğunu gördük. Saraylarda oturanların bu feryadı duyması lazım. Burada 3 kere yol güzergahı değişiyor. Tarım arazileri yok ediliyor. Maliyetten kısılıyor, müteahhit cebine daha fazla para katmak istiyor. Biz Ankara'da elimizden geleni yapacağız" dedi.