AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Rıdvan Eşin’in ekibi, Aydın’ın tarihi yerlerini gezip farkındalık yarattı. Tralleis Antik Kenti’ne yapılan gezide, hafta sonu olmasına rağmen kimsenin olmayışı dikkati çekti.

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Rıdvan Eşin’in ekibi, Aydın’daki tarih turizmi potansiyelini ön plana çıkarmak için tarihi ören yerlerini gezip çalışma yaptı. Tralleis Antik Kenti’ni ziyaretleri sırasında, tarihi kentte kimsenin olmayışı dikkati çekti.  Bölgede yaşayan vatandaşlar ve ziyaretçiler, “Aydın’ımızın tarihi geçmiş olarak kalmasın. Tarihi yerlerimizde bu zenginlikleri anlatacak rehber dahi bulunmaz iken size kimsenin gelmemesi gayet doğal ve içler acısı bir durum değil mi?” dediler. 

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Rıdvan Eşin, “Bu mevsimde özellikle Japonya’dan ve Çin’den yoğun bir şekilde turistlerin çekilmesi gerekiyor. Fakat baktığımız zaman hiçbir turist göremiyoruz. Aydın’ımız için bu zenginliği tanıtmak adına birlik olup sesimizi her anlamda duyurabilirsek ne mutlu bize. Yapılan röportajlarda halkın bizimle aynı fikirde olduğu görülmüştür. Gezip görülen Afrodisias, Arapapıştı Kanyonu, Nysa, Tralleis Antik Kenti, Magnesia, Priene, Milentos gibi tarihi yerlerde hep aynı manzara ile karşılaşıldı. Bu yerlerin tarihi dokusu, çevre temizliği, güvenliği, tanıtımı sosyal belediyecilik anlayışına tamamen ters bir durumdadır. Büyükşehir Belediyesi, sadece yüzeysel reklamlar ile tarihi dokuyu koruduğunu düşünüyor. Bunun sadece bir reklamdan ibaret olduğu kanıtlanmıştır” dedi.