AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Rıdvan Eşin, görev verilmesi ve başkan seçilmesi halinde, Avrupa'da olduğu gibi, 100 yıllık planlar yapacağını söyledi. Aydın'ın marka şehir yapılması adına hep soyut söylemlerde bulunulduğunu ancak somut adımlar atılmadığını belirten Eşin, projelerini anlattı. Basın mensuplarına da seslenen Eşin, "Yaptığım iyi şeylerin duyulmasına vesile olmanızı istiyorum. Yapacağım kötü şeyleri de sonuna kadar afişe etmezseniz, hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullandı.

İş adamı Rıdvan Eşin, AK Parti Genel Merkezi'ne başvurusunu yaparak aday adaylığını resmileştirdi.

Aydın'da düzenlediği kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Eşin, aday gösterilmesi vee Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları anlattı.

SİYASİ NEZAKET VURGUSU

Bugüne kadar Aydın'a hizmet eden Belediye Başkanlarına teşekkür eden Rıdvan Eşin, "Bu bir hizmet yarışı. Hem partimizdeki aday adayı arkadaşlarımız hem de diğer partilerin aday adayları Aydın'a hizmet için bu yola girdi. Biz karşımızdakilerin açığını arayarak değil, kendi yapacaklarımızı anlatarak yarışcağız. Komşumuz farklı partiden, arkadaşımız farklı partiden olabilir. Biz bu süreçte kimseyle kavga etmeden ilerleyeceğiz" dedi.

100 YILLIK PLANLAR

Siyasetçilerin sık sık "Aydın'ı marka şehir haline getireceğiz" sözünü kullandığını ancak bunun sadece söylemde kaldığını ifade eden Eşin, "Türkiye'nin nüfusu, 1920'lerden şu ana kadar yaklaşık 10 kat artmış. Önümüzdeki 100 yılda Aydın nüfusunun 10 kart artıp 14 milyon olduğunu düşünsenize! 14 milyon olduğunda, çocuklarımızı ve torunlarımızı nasıl bir şehir bekleyecek? Dünyanın yönetildiği merkezlerden biri İngiltere'dir. İngiltere'de planlar, şehircilik planları da buna dahil, hep 100 yıllık yapılır. Alt yapı, yolları, konutla buna göre dizayn edilir, imar buna göre açılır. İnşallah görev verilir de bu işin başına geçecek olursak, niyetimiz 100 yıllık planlar yapmak" dedi.

Eifel Kulesi, Pisa Kulesi, Özgürlük Heykeli gibi anıtlardan örnek veren Eşin, "Baktığınızda Aydın'ı anımsatacak biir çalışma yapılması gerekiyor. Belediye Başkanı olduğumuzda bir yarışma düzenleyerek, bu bir heykel olabilir, bina olur, bir anıt yapacağız. Bunu çok istiyorum" ifadelerini kullandı.

"AYDIN'IN ADINDAN DÜNYADA SÖZ ETTİRECEĞİZ"

Aydın'ın marka şehir yapılması için dünyadaki örneklerin iyi incelenmesi gerektiğini vurgulayan Eşin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Didim'in 90 kilometre sahili var. Biz bunun sadece 5 kilometresini kullanabiliyoruz. Sadece hafriyat çalışmasıyla bu sahilleri turizme kazandırabiliriz. Didim ve Kuşadası'nın Bodrum'dan farkı ne? Bizim ilçelerimiz daha güzel. Ancak Bodrum marka. Sokakta karşınıza bir dolar milyarderi ya da Hollywood yıldızı çıkabiliyor. Marka şehir olmak için alt yapınız sağlam olacak. Şehirde gözü rahatsız edecek bir görüntü olmayacak. Şehre ait simgeniz olmalı. Sosyo-ekonomik seviyeniz yüksek olacak. Kendi kendine yetecek ve insanların gelmekten keyif alacağı bir şehir olursanız marka olursunuz. Mesela Dubai, çölün ortasında bir kent.. Buna rağmen dünyada marka. Bunu başarmışlar. Tabi maliyeti oldukça yüksek. Ancak farklı yöntemleri de var. Örneğin Fas'ta Marankeş diye bir kent var. Yoksul bir kent. Paramız yok, kenti kırmızıya boyayıp renklendirelim demişler. Orası da böyle marka olmuş. Halkı sefalet içinde ama dünyadan pek çok insanın geldiği bir şehir olmuş. Sağlam bir bütçemiz olursa Dubai yapacağız, bütçemiz yetmezse elimize boyayı alacağız. Ancak öyle ya da böyle Aydın'ın adını dünyada iyi bir şekilde söz ettireceğiz."