AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı üreticilere sevindiren haberi verdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ni ziyaret ettiğini belirten Posacı, çiftçilere meteorolojik uyarılara ilişkin mesaj gönderileceğini, bu yöntemle mal ve ekonomik kayıpların önleneceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ni (TZOB) ziyaret etti. Genel Başkan Şemsi Bayraktar ile tarımsal meteoroloji alanında işbirliği protokolü imzaladı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği merkezinde düzenlenen protokol imza törenine Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, eski Ziraat Odası Başkanları Aydın Milletvekili Rıza Posacı ve Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ile Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratları da katıldı.

Toplantıya ilişkin bilgileri sosyal medya hesabından paylaşan Posacı, çiftçilere meteorolojik uyarılara ilişkin mesaj gönderileceğini, bu yöntemle mal ve ekonomik kayıpların önleneceğini söyledi.

YAKLAŞIK 5 MİLYON ÇİFTÇİYE ULAŞACAK 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar yaptığı açıklamada; “Bugün imzalayacağımız protokolle, doğal afetlerin zararını en aza indirmek için Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz meteorolojik tahmin ve uyarıları Birliğimize iletecek biz de bu bilgileri Ziraat Odalarımız marifetiyle 4 milyon 800 bin üyemize ulaştıracağız, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile birlikte alanda eğitim çalışmaları yapacağız. Meteorolojik uyarıların ne anlama geldiği, nasıl kullanılacağı ve zararların nasıl önleneceği konusunda çiftçilerimizi bilgilendireceğiz” dedi.