AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Aydın'la ilgili önemli açıklamalara yer verdi. Kendisine "Daha önce başaramayıp 'Bu sefer kesin alırız' dediğiniz yerler var mı?" diye sorulan Özhaseki, "İzmir, Eskişehir, Hatay ve Aydın'da iddialıyız, bir çok şehirde kafamız net" dedi.

DEFOLU ADAYLARA YER YOK 

Ak Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Özhaseki açıklamasında; "Resmi başvurular bugün başlıyor. Belediye başkan adayı ararken iki kriterimiz var. Biri liyakat sahibi olması. Birçok partinin yaptığı gibi "En çok oyu kim alır" diye bir arayış içinde değiliz. O şehri en iyi kim tanır, bu işi en iyi kim yapar, en ehliyetlisi kimdir; buna bakıyoruz. Bazı şaibeli isimler var ki defosunu biliyoruz, vatandaş bilmiyor, parlak biri gibi görüyor. Onu koyduğunuzda çok oy alırsınız ama biz asla öyle birini koymayacağız. İkincisi biraz da adayımızın yüzü gülsün, kapısı açık olsun istiyoruz. Kimi insan buna müsait olmayabilir, kötülüğünden değil, içe kapanıktır mesela. Ama lütfen o arkadaşlar belediye başkanlığına aday olmasınlar. Dışa açık olmalı, sosyal olmalı" dedi.

EKİBİMİZ 81 İLİ DOLAŞTI, GELEN BİLGİLERİ İNCELİYORUZ

Özhaseki, "Mahalli seçimler için yapılan çalışmaların başkanlığını ben yapıyorum. 14 milletvekili arkadaşımız var bana yardım eden. Kadın ve gençlik kollarından birer kişi ve doğrudan Cumhurbaşkanımızın yardımcı olarak atadığı 12 kişi. Yanlarında 8-10'ar kişilik gruplarla 81 ili dolaştılar. Bu arkadaşlarımızın çoğu belediye başkanlığı yapmış kişiler. Tüm bu birimlerden gelen bilgiler birbiriyle örtüşüyorsa hiçbir problem yok. Örtüşmüyorsa yeniden incelemeye alıyoruz. Anketlerde manipülasyon var mı, ona bakıyoruz. Acaba arkadaşlarımızın raporlarında duygusallık var mı ona bakıyoruz, gerekirse Genel Merkez olarak anket düzenleyip vatandaşımıza soruyoruz" dedi.

"AYDIN'DA İDDİALIYIZ!"

Özhaseki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle şu anda İzmir'de iddialıyız. O lezzeti tattırıp hizmetlerimizle kalıcı olacağız. Eskişehir, Hatay ve Aydın'da da iddialıyız. Büyükşehirler üzerinde mutabık kaldığımız isimler var. Bir çok şehirde kafamız net. Lakin bazen bir şehirde kafamız nettir ama öyle bir yeni isim çıkar ki son anda sürpriz olabilir".