Nazilli’de Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a tepki gösterdi. Grup Başkanı AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, AK Partili Meclis Üyesi Bülent Sayar, MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Akkaya ve Ali Ertürk, düzenledikleri toplantıyla belediye yönetimini eleştirdi.

Gergin havada geçen Nisan ayı meclisi ilk oturumunun ardından bir araya gelen Cumhur İttifakı grubu, Kürşat Engin Özcan ve Başkanvekili Soner Yelkovan’ın tutumları nedeniyle önümüzdeki dönemde Nazilli’nin geleceği için daha aktif muhalefet yapacaklarını aktardı.

ABAK ÖZCAN’I KINADI

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, Özcan’ın ikinci kez Nazilli Belediyesi’yle ilgisi olmayan genel politikalar ve Oslo’ya sığındığını belirtti. Özcan’a içeriğini bilmediği faraziyeler hakkında yorum yapmaması gerektiğini söyleyen Abak, “2014 yılında Büyükşehir Yasası yürürlüğe girdi. Aday olduğunda bu yasayı biliyordu. Başarısızlıkları ve yapamadıklarını mazeret olarak Oslo’ya sığınmasın. O koltukta oturuyorsa HDP’liler kendisine oy verdi. HDP Aydın İl Başkanı bizim sayemizde oradasınız deyince kimse ağzını açabildi mi?” dedi. Abak, Başkan Özcan’ın anti demokratik uygulamalarını kınadığını vurguladı. “Çingene dövüşü” ifadesine de tepki gösteren AK Partili Abak, bu tavırlarının devam etmesi halinde mecliste kendi tutumlarını sergileyeceklerini söyledi.

“KUŞADASI BÜTÇESİNİ İKİYE KATLIYORSA BİZİM DE YAPMAMIZ LAZIM”

MHP’li Mustafa Akkaya ise belediye içindeki organizasyon şemasının düzgün işlemediğine dikkat çekti. Akkaya, görevden alınan daire müdürleri, görev verilmeyen yetkililerin olduğunu belirterek belediyenin kişilerden faydalanılmayan bir çöplüğe dönüştüğünü kaydetti. MHP’li Akkaya, kente hizmet edecek liyakatli kişilerin görevlendirilmesi tavsiyesinde bulundu. Belediyenin 102 milyon TL’lik gelirinin az olduğunu ifade eden Akkaya, “50 milyon TL İller Bankası’ndan, Büyükşehir’den, İnci Yapı’dan gelen paylar kasamıza direkt giriyor. Bu rakamları çıkarırsanız, emlak, arsa, ilan vergileri ve kira gelirleri var. Bunlarda oran yüzde 16’dan 58’e kadar değişiyor. Kuşadası Belediyesi pandemi döneminde bütçesini 2’ye katlıyorsa bizim de yapmamız lazım. Gelirlerimizi çeşitlendirmeliyiz” diye konuştu. Sümer Park’ın Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesini de eleştiren Akkaya, içerisinde gelir getirici birçok yerin bulunduğu alanın kaybedilmesine üzüldüğünü aktardı.

30 DEV PROJEYİ SORDU

AK Partili Meclis Üyesi Bülent Sayar ise seçimlerden bu yana geçen 2 yıllık süre içerisinde vadedilen 30 dev projeden yalnızca 2 wifi noktasının yapıldığını vurguladı. Faaliyet raporunda 102 milyon gelir, 111 milyon giderle 2 yıldır aynı noktada olduğunu ifade eden Bülent Sayar, eylemlerle söylemlerin uyuşmadığını belirtti. Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu’nun “Pandemi sürecinde hiçbir kiracıya icra göndermedik” ifadesine karşılık Bülent Sayar, 17 Mart 2021 tarihinde bir kiracısına icra takibi başlattığına dair belgeyi kamuoyuna sundu.

Belediyenin güncel borcunun 102 milyon TL’den 154 milyon TL’ye çıktığına dikkat çeken Bülent Sayar, “104 milyon 156 bin TL Nazilli Belediyesi’nin borcu, NAZBEL, sigorta ve vergi borçlarıyla birlikte bu rakam 154 milyon TL’ye çıkıyor.2 yılda yapılan 2 tane wifi istasyonu. Temmuz ayında 27 milyon borç ödediklerini ve borç yükünü 75 milyona düşürdüklerini söyledi. Ödediklerini söylüyor ama yeni borçları göstermiyor” diye konuştu.