Nazilli Belediyesi’nin 9 Şubat’ta düzenlediği beton parke taşı ihalesi, ilçenin ana tartışma konularından biri olmayı sürdürüyor.
İhalede en iyi teklifi veren firmanın ‘eksik evrak’ gerekçesiyle elenmişti. İhale komisyonu, kalan iki firmanın tekliflerinin yaklaşık maliyete çok yakın olması nedeniyle ihalenin iptal edilmesine karar vermiş ancak bu karara rağmen iş ikinci olan firmaya verilmişti. 
KÜRŞAT ENGİN ÖZCAN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Sayar, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a çağrı yaparak konuyla ilgili açıklama beklediklerini söylemişti. Ancak gazete haberlerinin ardından Nazilli halkını bilgilendirmek için hiçbir açıklama yapmayan Özcan, Bülent Sayar’ın çağrısını da karşılıksız bıraktı. Kürşat Engin Özcan’ın sessizliği dikkat çekici bulundu.
GAZETE HABERLERİNE TEKZİP
Aydın Kulis’in de yayınladığı haberler, belediyenin hukuk servisi tarafından tekzip edildi. Sineda-Behlüli ortaklığının teklifinin, firmanın yeterli şartları taşımadığı gerekçesiyle yok kabul edildiği belirtilen yazıda, “Diğer iki firma arasından en düşük teklifi veren ihale verilmiştir. Haberde özellikle sanki ihaleye 3 firma girmiş ve en düşük teklifi veren firmaya ihale verilmemiş gibi gösterilmeye çalışılmıştır” fikirleri savunuldu.
Ancak tekzip yazısında, ihale komisyonunun, ihaleye katılan iki firmanın tekliflerinin yaklaşık maliyete çok yakın olması nedeniyle ihalenin iptaline ilişkin karardan söz edilmedi.
“KAFALAR KARIŞIK”
Aydın Kulis’in adresine gönderilen tekzip yazısının başlığında ve konu bölümünde Aydın Kulis’in adı ve linkine yer verildiği görüldü. Açıklamalar kısmında ise Gazete Aydın’ın adı ve linki yer alması, “Nazilli’de yönetim ciddiyetsizliği had safhaya ulaştı. Kafalar hakikaten karışık” yorumuna neden oldu.