Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, AK Parti İl Başkanlığın'da yerel seçim öncesi 2.Basın Toplantısını düzenledi. Basın mensuplarının 'bu seçimde oy tahmininiz nedir?" sorusunu cevaplayan Savaş, "Cumhur İttifakı olarak 400 bin oy alacağız" dedi.

Yerel seçime 5 gün kala Aydın siyasetinde karşılıklı açıklamalar sürüyor. Bugün AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Mustafa Savaş, "Biz 1 milyon fazla nüfusu bulunan Aydınlı vatandaşlarımızın hakkını savunuyoruz. Burada vatandaşlarımızın hakkı gaspediliyor. Vatandaşlarımız kandırılıyor. Özlem Hanım'a sorduğumuz soruların yanıtlarını alamıyoruz. Aynı zamanda Özlem Hanım bir kadına yakışmayacak cümleler kurmakta. Geçen gün Tekeler Mahallesi'nde bir muhtarımızla olan diyaloğuna şahit oldunuz. Büyükşehir Belediye Başkanı demek, sevk, idare, yönetim ve proje konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Aydın ilinin önümüzdeki 5 yılında planlaması yapılan bir projesi bulunmamaktadır. Halkımız bu gerçekleri görmektedir, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem hanımı siz basın mensupları önünde defalarca Aydın'ın projeleri ve geçmiş 5 yıla ilişkin uygulamaları konuşmak için davet ettim. Ne yaptığım açıklamalara bir cevap verebildi, ne de karşıma çıkabildi", dedi.

"YÜZDE 7'LİK İNDİRİM FATURALARA YANSITILMADI"

Su fiyatları üzerinden de eleştirilerini sürdüren Savaş, "Aydın'da su kurnazlığı yapılıyor. Aydın'da günde 1 milyon TL tahsilat yapılıyor. Ve bu tahsilat ücretleri ASKİ yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi bütçesine aktarılıyor. Belediye Meclisinden çıkan %7'lik su indirim ücreti uygulanmamıştır. Ayrıca 30 günde çıkması gereken su faturaları 15-20 olarak kesilerek, halk nezdinde indirim yapıldığı algısı oluşturulmuştur", dedi.

"AYDIN'DA RANT VAR"

Aydın-Çine Karayolu üzerinde yer alan 250 dönümlük arazinin seçimden önce imar planının değiştirdiğini belirten Savaş, "2002 yılında Atatürk Parkı ve Botanik Bahçesi olarak planlanan bu arazi, ne hikmetse seçimden önce imar planı değiştirildi. Bu arazinin yanındaki yerleri satın alan kişilerin araştırılması ve Büyükşehir Belediyesi ile bir bağlarının bulunup bulunmadığının tespit edilmesi gerekir, bizde gerekli yerlere başvurumuzu yaptık. Ne yazık ki Aydın'a yeşil alan kazandırmak yerine rant kazanma anlayışı hakim", dedi.

"TAŞIMA SEKTÖRÜRÜNDEKİ ESNAFIMIZA YÜZDE 50 İNDİRİM"

Minibüs ve Otobüs esnafına da konuşmasında yer veren Savaş, "10 bin kişiye yakın insanımızın geçim kaynağı olan Minibüs ve Otobüsçü esnafımızdan her sene en az 500 TL civarı alınan ücretleri, Nisan ayında alacağımız meclis kararıyla yüzde 50 indirme sözü veriyorum. 

"400 BİN OY ALACAĞIZ"

Yerel seçime sonuçlarına ilişkin bir basın mensubunun sorduğu soru üzerine Mustafa Savaş şu açıklamada bulundu:

"Bizim için en önemli anket sokaklardır. Halkımızın büyük bir teveccühü var. Bizim hedefimiz 17 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak. Net bir rakam söylüyorum. Aydın ve ilçelerinde Cumhur İttifakı olarak 400 bin oy alacağız", dedi.

BASIN AÇIKLAMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLA!