CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü’nün AK Parti’li Vekillerin Eğitim-Öğretim yılı mesajının okullarda okutulması yönündeki talimatına tepki gösterdi. “Okullar ne İl Milli Eğitim Müdürünün ne de AKP’nin arka bahçesi değildir” diyen Bülbül “Kendisini daha önce de istifaya çağırmıştım. Bunu yineliyorum. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü bir an önce istifa etmelidir” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın İl Milli Eğitim Müdürünün AKP’li vekilin eğitim-öğretim yılı mesajının okullarda okutulması yönündeki talimatına tepki gösterdi.

CHP’li Bülbül, okulların propaganda yeri olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Okulların idarecilerine ve öğretmenlerine AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz ve Mustafa Savaş’ın 2019-2020 eğitim-öğretim yılı mesajı gönderilerek ‘Arkadaşlar Vekillerimizin bu mesajlarını yarın yapacağınız programlarda mutlaka sunuculara okutacaksınız’ şeklinde mesaj gönderilmiş ve bu talimatın İl Milli Eğitim Müdüründen geldiği belirtilmiştir. Okullar ne İl Milli Eğitim Müdürünün ne de AKP’nin arka bahçesi değildir. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın’daki eğitim sorunlarıyla, eğitimin kalitesinin arttırılmasıyla ilgileneceğine siyasi yaranmacılıkla uğraşıyor. Eğitim kurumlarında herhangi bir siyasi partinin lehinde ya da aleyhinde propaganda yapmak asla kabul edilemez. Kendisini daha önce de istifaya çağırmıştım. Bunu yineliyorum. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü bir an önce istifa etmelidir.”

BÜLBÜL KONUYU MECLİSE TAŞIDI

CHP’li Bülbül ayrıca konuyu Meclis’e de taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bülbül, “Devlet kurumu olan okullarda siyasi propaganda yapılması yasak değil midir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konu hakkında mevzuatı var mıdır?

 Aydın İl Milli Eğitim Müdürü hakkında konuyla ilgili idari soruşturma başlatılmış mıdır?

AKP Milletvekillerinin mesajlarının okutulması için okul idarecilerine talimat veren İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri görevlerinden alınacak mıdır?

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü ve Aydın ilçe müdürleri hakkında daha önce açılmış herhangi bir idari soruşturma var mıdır?” diye sordu.