Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, mevcut Başkan Özlem Çerçioğlu’nu ‘Turist Ömer’ benzetmesi nedeniyle eleştirdi. Savaş, “Özlem Çerçioğlu bize, ‘Bunlar Turist Ömer’ diyor. Milletin iradesiyle seçilmiş bir milletvekiline ‘Turist Ömer’ demek çok ayıp bir şey” diye konuştu.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Efeler’de mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 
Burada konuşma yapan Savaş, ‘bal yapmayan arı’ ve ‘Turist Ömer’ sözleri nedeniyle Özlem Çerçioğlu’nu eleştirdi. 
Vatandaşın derdini dinlemek için birçok yerde gezdiklerini belirten Savaş, “Milletvekilliğim dönemimde sahada dolaşıyoruz. Sahadayız çünkü vatandaşımızın derdini sıkıntısını öğrenmek için kahvede, çarşıda, pazarda dolaşıyoruz. Özlem Çerçioğlu bizim hakkımızda ‘bal yapmayan arı’ diyor. Bunlar ‘Turist Ömer’ diyor. Bu sözler bir belediye başkanına yakışmayan sözler. Milletin iradesiyle seçilmiş bir milletvekiline ‘Turist Ömer’ demek çok ayıp bir şey” dedi. 
“KÜLTÜR MERKEZİNİN ADINI TURİST ÖMER KOYACAĞIZ”
Benzetmenin ‘Turist Ömer’ karakterini canlandıran rahmetli Sadri Alışık’a da saygısızlık olduğunu söyleyen Savaş, şu ifadelere yer verdi:
“Bu söz Turist Ömer’ karakterine de yapılan çok büyük saygısızlıktır. Merhum Sadri Alışık’a yapılan büyük bir saygısızlıktır. Ve biz Aydın’ı kültürel etkinliklerle buluşturacağız. Bu yönde çok önemli işler yapacağız. Ve Aydın’da yapacağımız bir kültür merkezinin adını da ‘Turist Ömer Kültür Merkezi’ olarak koyacağız. Sadri Alışık’ın oğlunu ve sanatçıları da bu kültür merkezinin açılışına çağıracağız.

VİDEO İÇİN TIKLA!