AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, basına yansıyan Belediye Başkan Adayları ile ilgili, "Henüz kesinleşen bir liste yok. Nereden çıkıyor bunlar anlamış değilim" dedi.

Cumartesi günü saat 14.00'te açıklanması beklenen Cumhur İttifakı'nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe adayları ile ilgili listeler kamuoyuna yansıdı. Söke'nin de aralarında olduğu 6 ilçenin MHP'ye bırakıldığı yönündeki bilgileri değerlendiren AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

AK Parti Genel Merkezi ile temas halinde olduğunu söyleyen Yavuz, "Genel Merkezimizle görüştüm, Mehmet Özhaseki’yi aradım, danışmanıyla görüştüm. Osmaniye’de listeyi açıklamakla görevliyim. Osmaniye listesi bile henüz bize verilmedi. Osmaniye dahil, Aydın dahil birkaç ilimizde sıkıntı var, henüz sonuç çıkmadı" dedi.

Çalışmaların devam ettiğini belirten Yavuz, "Cumhurbaşkanımız ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin verdiği kararda bizim artı bir yorumumuz olamaz, hadsizlik yapmayız. Milletvekilleri ve parti teşkilatı olarak üstümüze düşen görevi yaparız ama şu anda böyle bir şey yok. Nerden çıkıyor bunlar anlamış değilim" ifadelerini kullandı.